Screenshot: Twitter
NIJE MU TO TREBALO

VIDEO: MANDŽUKIĆU PRIJETI KAZNA!? Nesmotreni potez hrvatskog napadača iz derbija pod povećalom, Poljak mu se unio u lice, sunarodnjak uskočio u pomoć

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. travanj 2019. 14:44

Mario Mandžukić mogao bi biti naknadno kažnjen zbog poteza u derbiju 31. kola talijanskog nogometnog prvenstva.

U subotu je Mandžukićev Juventus slavio s 2:1 protiv Milana, a do sporne situacije došlo je u 87. minuti.

Svega minutu nakon što je Mandžukić zaradio žuti karton, kamere su ga uhvatile kako nogom udara suparničkog igrača Alessija Romagnolija s leđa u trenucima dok se pridiže u kaznenom prostoru. Sudac Fabbri nije primjetio taj detalj, a talijanski mediji tvrde da je lako pored isključenja mogao biti dosuđen i jedanaesterac za Milan, iako je igra već nastavila.

"Kako incident nije primjećen od strane suca niti VAR-a, i kako je to bio incident bez lopte, Mandžukića možda čeka kazna nakon korištenja video dokaza", piše portal Football Italia.

Iako sudac nije primjetio incident, isti je primjetio napadač Milana Krzysztof Piatek koji je pobijedio na hrvatskog napadača i krenuo je u fizički kontakt, ali ga je zaustavio kolega iz reprezentacije Wojciech Szczesny.

Inače, talijanski sudac Fabbri bit će suspendiran iduća dva kola, a do kraja sezone neće suditi Milanu, nakon što je teško oštetio 'Rossonere' u derbiju protiv Juventusa.

"Derbi su odlučile očite sudačke pogreške. Užasno smo razočarani jer smo odigrali sjajno, a ostali smo bez bodova. Zaista mi nisu jasne sudačke odluke. Ne želim stvarati kontroverzu, ali suđenje je bilo razočaravajuće," kazao je sportski direktor Milana Leonardo.

Predstavnici sudačke organizacije ovoga će se tjedna sastati s čelnicima Milana kako bi im se ispričali za sudačke propuste, no pitanje je koliko će to biti važno Milanu koji je ostao bez bodova u borbi za plasman u Ligu prvaka.

Prvu pogrešku Fabbri je načinio u 34. minuti kada nije dosudio očiti jedanaesterac za goste. Davide Calabria je ubacio s desne strane, a Alex Sandro je u kaznenom prostoru loptu skrenuo rukom. Sudac je išao pregledati sporni trenutak preko VAR-a, ali je nije dosudio kazneni udarac premda je bilo očito kako je branič 'Stare dame' igrao rukom. Druga pogreška dogodila se u ranije opisanoj 87. minuti.

SPORTSKE NOVOSTI OD SADA I NA INSTAGRAMU! KLIKNI OVDJE

Linker
26. travanj 2024 11:22