Alessandro Sabattini/Getty Images
POČETAK SERIE A

VIDEO: MINIMALNA POBJEDA JUVENTUSA ZA USPJEŠNO OTVARANJE SEZONE Sarri propustio utakmicu, Mandžukić pobjedu pratio s klupe

ITALIJA Juventus je novo izdanje Serie A otvorio s tri boda na gostovanju kod Parme, a gol je zabio stoper
Piše: Ivo KneževićObjavljeno: 24. kolovoz 2019. 22:32

Juventus je u novu sezonu Serie A ušao bez novih pojačanja u prvoj postavi, ali i bez Maurizija Sarrija koji će preskočiti i sljedeću utakmicu s Napolijem da se oporavi od upale pluća, no pobjeda nad Parmom ipak je upisana (1:0). Umjesto njega, momčad Juventusa je vodio pomoćni trener Giovanni Martusciello.

Prva postava Juventusa bila je vrlo slična uobičajenoj prošlosezonskoj. Bonucci je dobio prednost pred De Ligtom, ali i ostala pojačanja, Danilo, Aaron Ramsey te Adrien Rabiot, nisu našli mjesto u prvoj postavi. Na poziciji središnjeg napadača startao je povratnik s posudbi u Milan i Chelsea Gonzalo Higuain. Mario Mandžukić je susret odgledao s klupe.

Parma, koja je prošlu sezonu završila na 14. mjestu, pružala je dobar otpor s nekoliko prilika u prvom poluvremenu. Roberto Inglese prijetio je tri puta, no dvije obrane Szczesnog i blok Chiellinija bili su dovoljni da zaustave prijetnju. Juventus je ipak bio bolja momčad, što je rezultiralo i pogotkom Chiellinija u 21. minuti nakon kornera i gužve u šesnaestercu. Cristiano Ronaldo je, nakon dva promašaja, u 34. minuti postigao pogodak, no sudac ga je poništio zbog zaleđa nakon konzultacije s VAR-om.

Drugo je poluvrijeme imalo manje prilika. Debi je za Staru damu upisao Adrien Rabiot, koji je u 63. minuti ušao umjesto Samija Khedire. U zadnjih je deset minuta utakmice Parma igrala vrlo agresivno i pokušala doći do izjednačenja, no trud im nije urodio plodom.

Ćorluki 90 minuta u remiju Lokomotiva u gostima

Bivši stoper hrvatske nogometne reprezentacije Vedran Ćorluka odigrao je svih 90 minuta za Lokomotiv iz Moskve koji je u susretu 7. kola ruskog prvenstva remizirao 1-1 (1-1) na gostovanju kod Krasnodara.

MOSCOW, RUSSIA - AUGUST 18: Ramil Sheydayev of FC Dynamo Moscow and Vedran Corluka of FC Lokomotiv Moscow vie for the ball during the Russian Football League match between FC Dynamo Moscow and FC Lokomotiv Moscow at VTB Arena  Dynamo Central Stadium on August 18, 2019 in Moscow, Russia. (Photo by Epsilon/Getty Images)
Epsilon/Getty Images

Lokomotiv je poveo golom Krychowiaka (5'), a izjednačio je Sulejmanov (42').

Ovim remijem Lokomotiv i Krasnodar bodovno su se poravnali sa Zenitom, koji je ranije u subotu neočekivano izgubio sa 0-1 na gostovanju kod Ufe, na vrhu ljestvice. Sva tri sastava sada imaju po 14 bodova uz razliku pogodaka +6.

Napoliju pobjeda u golijadi u Firenzi

Pravu golijadu priredili su Fiorentina i Napoli gledateljima na stadionu Artemio Franchi u Firenzi, a nakon sedam pogodaka zadovoljniji su bili gosti koji su slavili sa 4-3, iako je domaća momčad povela u 9. minuti golom Pulgara iz kaznenog udarca.

U razmaku od pet minuta pred kraj prvog poluvremena, Napoli je preokrenuo rezultat. Preciznim udarcem s 20-ak metara Belgijac Dries Mertens izjednačio je na 1-1 u 38. minuti. Nekoliko minuta poslije isti je igrač iznudio kazneni udarac, a sudac Daniele Massa nasjeo je na njegovu varku. Iako je imao mogućnost, sudac nije provjerio svoju odluku, a Lorenzo Insigne je u 43. minuti pogodio s bijele točke za vodstvo Napolija 2-1.

Nastavak je bio još bogatiji pogocima. U 52. minuti Nikola Milenković je glavom postigao izjednačujući pogodak za Fiorentinu. No, samo četiri minute poslije Španjolac Jose Callejon donio je novu prednost Napolitancima. Za novu radost 'viola' pobrinuo se Kevin Prince Boateng. U igru je ušao u 61. minuti, a u 65. minuti je preciznim udarcem sa 18 metara svladao vratara gostiju Mereta.

Soccer Football - Serie A - Fiorentina v Napoli - Stadio Artemio Franchi, Florence, Italy - August 24, 2019   Napoli's Lorenzo Insigne in action with Fiorentina's Milan Badelj   REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Fiorentina je samo dvije minute imala bod u rukama, jer je u 67. minuti Napoli odličnom akcijom asistenta Callejona i strijelca Insignea došao do četvrtog pogotka.

Hrvatski reprezentativac Milan Badelj je u povratničkom nastupu za Fiorentinu bio u početnoj postavi, a igrao je do 73. minute.

Linker
26. travanj 2024 12:15