Sampaoli
 REUTERS/Javier Barbancho / REUTERS
MA, STVARNO SU SE TRUDILI

ZAMISLITE DA JE HRVATSKI IZBORNIK OVO IZJAVIO NAKON ŠTO JE PRIMIO ŠEST KOMADA 'Preuzimam odgovornost, a igrači su ostavili srce na terenu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. ožujak 2018. 12:19

U jednom od najatraktivnijih susreta večeri Španjolska je na stadionu Wanda Metropolitano deklasirala Argentinu 6-1 nanijevši 'Gaučosima' jedan od najtežih poraza u povijesti. Identičnim rezultatom Argentina je izgubila od Čehoslovačke na svjetskom prvenstvu 1958. godine u Švedskoj, te od Bolivije 2009. godine u kvalifikacijama za SP 2010.

Argentina je ponovo nastupila bez Lionela Messija koji se oporavio od ozljede aduktora, ali izbornik Jorge Sampaoli nije želio riskirati s njegovim nastupom.

- U Argentini jako vole kritizirati Messija, ali sada su vidjeli kako to izgleda kada njega nema. Onui bi se bolje trebali brinuti za Lea i biti zahvalni. Kada ne bi bilo Messija, kako bi oni izgledali - kazao je Costa.

Španjolska je povela u 12. minuti golom Diega Coste kojem je to bio šesti gol u posljednjih šest susreta u kojima je startao u dresu 'Furije', ali je posljednji put zaigrao od prve minute nakon lipnja 2016. Iniesta je osvojio loptu, uposlio Asensia, a ovaj je produžio do Coste koji je poentirao za vodstvo španjolske reprezentacije. Na 2-0 povisio je Isco u 27. minuti, a Asensio je ponovno bio u ulozi asistenta.

- Preuzimam odgovornost. Igrači su ostavili srce na terenu i to protiv jedne dobro uštimane ekipe. Ovakav netipičan poraz možda dosta promijeniti trenerovo mišljenje o svemu ako se stvar ne analizira dublje. Kada smo i imali priliku nismo ju iskoristili za razliku od njih koji su bili efikasni u tom dijelu. Sada nam ostaje samo da radimo kako bi bili spremni za Rusiju. Možemo puno naučiti iz ovoga - kazao je izbornik Sampaoli.

Argentina je smanjila u 37. minuti golom Otamendija nakon ubačaja Evera Banege iz kornera. U nastavku susreta uslijedio je debakl Argentine, a 'Furija' je zabila još četiri gola, po dva su zabili Isco (52, 75) i Aspas (55, 73).

- Ovdje imam potpuno povjerenje trenera, što očito u Madridu nije slučaj, nisam to još zaslužio. Zato je reprezentacija jako bitna jer mi daje snagu, jer, ako ne dobivam toliko prilike u klubu onda u reprezentaciji moram iskoristiti svaku minutu. Želim biti u udarnoj momčadi i u nacionalnoj vrsti i u klubu, ali za to ću morati još više raditi. U Realu ima jako dobrih igrača, ali, možda je problem u meni - kazao je Isco.

Linker
26. travanj 2024 21:43