REUTERS/Juan Medina / REUTERS
FESTIVAL POGODAKA

DEBAKL KAKAV ARGENTINCI NE PAMTE! MESSIJU JE BILO TOLIKO TEŠKO DA JE OTIŠAO SA STADIONA PRIJE KRAJA Španjolci do vrha napunili mrežu Gaučosa

Argentina je potučena, poražena i ponižena u Madridu gdje im je Španjolska očitala nogometnu lekciju i nešto više od dva mjeseca uoči Mundijala pobjedom 6:1 zadala Jorgeu Sampaoliju puno razloga za brigu.
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 28. ožujak 2018. 01:28

Bez Lionela Messija koji je na tribini izdržao do 80. minute prije nego je ljutito otišao, Albiceleste je izgledala poput trećerazredne momčadi koja nije u stanju ni limitirati štetu protiv, treba i to reći, odlične Furije.

Je li Argentina jaka ili je Italija slaba? Pitanje koje je ostalo nakon prve provjere Albicelestea pred Svjetsko prvenstvo u Rusiji jučer je dobilo odgovor. Dala ga je Španjolska koja se u Madridu poigrala s Higuainom i društvom te na krilima sjajno Isca ostvarila “tenisku“ pobjedu. Doduše, počelo je zicerom Higuaina koji je mogao okrenuti tijek utakmice prije nego je Argentina ušla u mlin Furije iz kojeg do kraja utakmice nije pronašla izlaz. Jorge Sampaoli nakon jučerašnjeg sraza sigurno će imati pregršt glavobolje, nakon lijevog boka na kojem u prvoj utakmici nije briljirao Tagliafico, sada je lošu predstavu imao i Bustos, a sve uz "pomoć" veznog reda koji nije mogao (ili znao) zadržati loptu i odgovoriti razigranoj Španjolskoj koja je nemilice kažnjavala nakon što bi osvojila loptu.

U 13. minuti Iniesta je osvojio loptu na 30-ak metara od gola Argentine, dao za Asensija a ovaj podvalio za Diega Costu koji je oči u oči s Romerom bio siguran - 1:0.

Argentina je odgovorila preko Lo Celsa nakon proigravanja Mese, ali Ramos je uklizavanjem spasio siguran pogodak i tako pomogao svojoj momčadi da ubrzo poveća vodstvo. I to prema sličnom receptu kao kod vodećeg pogotka. Izgubljena lopta brzo je došla do Asensia, ovaj je povratnom pronašao nečuvenog Isca koji s 15-ak metara sigurno pogađa - 2:0.

Gosti su znak buđenja pokazali tek do kraja prvog poluvremena, u 39. minuti Otamendi je korner Biglije pretvorio u pogodak nakon dobrog skoka i udarca glavom smanjivši na 2:1, ali nastavak se pretvorio u simultanku Španjolske.

U 52. minuti Iniesta je sjajnom dubinskom loptom pronašao Aspasa koji je nesebično dao za Isca čiji je udarac sa 16 metara bio neobranjiv za 3:1, a tri minute kasnije visoko postavljenu obranu Argentine kaznio je nakon praktički identične akcije Alcantara. Isco je ovaj put pobjegao, Aspas primirio loptu, a Alcantara s ruba kaznenog prostora pogodio za 4:1.

Argentina je sve opasno praktički napravila iz prekida, u 67. minuti nakon slobodno udarca Biglije ponovo je opasan bio Otamendi čiji je udarac odsjeo na vratnici, a onda je Španjolska s još dva pogotka zaključila priču. Najprije je Aspas poentirao nakon asistencije (!) vratara Davida De Gee, a onda Isco zaključio priču nakon što je oduzeo, pa poslije duplog pasa s Aspasom i zaključio priču za konačnih 6:1.

Linker
07. svibanj 2024 11:03