Vojko Basic / Hanza Media / Hanza Media
RASPLET U ZADNJI ČAS

BOMBA S POLJUDA NA DAN OTVARANJA EUROPSKE SEZONE! Hajduk prodao dokapetana, neće zaigrati večeras u utakmici sa Slavijom, evo kolika je odšteta!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 26. srpanj 2018. 19:29

Josip Radošević odlazi u Brondby i tako je u zadnji čas otpao iz kombinacije da zaigra protiv sofijske Slavije, javlja Slobodna Dalmacija.

Hajduku pripada oko milijun eura odštete uz postotak budućeg transfera, jučer su se popodne još lomila koplja je li to 10, 15 ili ipak 20 posto od buduće prodaje kako su htjeli u Hajduku.

Činjenica da je Radošević na prodaju obznanjena je još prije mjesec dana, još prije odlaska na pripreme "bijelih" na Pohorje, no ipak je iznenađenje da ga prodaju u danu, u trenutku utakmice protiv Slavije.

Da se trener Željko Kopić pripremao na taj potez, preventivno, svjedoči i činjenica da je protiv Rostova u generalki u Austriji prije tjedan dana otvorio prostor za mladog Antu Palaversu.

Radošević je, istini za volju, čekao konkretniji poziv od Bordeauxa, tamo bi bila veća odšteta, ali se Bordeaux priklanjao opciji da uzme najprije Arijana Ademija iz Dinama, a onda i Filipa Bradarića iz Rijeke. Zasad ni jedan ni drugi (još) nisu u Bordeuaxu, Dinamo traži puste milijune za odlazak, a Bradarić bi radije u Cagliari.

U tim pregovorima Brondby je požurio, a ni Hajduku se više ne čeka, prilika za prodaju jača je od kombinacije da Radošević igra Europu s "bijelima".

Sve se odvilo brzo, dovoljno je vidjeti da je Radošević bio redovito prijavljen još u utorak za Europsku ligu, a onda slijedi odlazak u Dansku... Tamo je već i Ante Erceg, via Emirati, pa će se zajedno naći u žutom dresu lanjskog suparnika "bijelih" u Europskoj ligi.

Odšteta od milijun eura znači i dobar posao, ako su lani Radoševića iz Red Bulla iz Salzburga, iz Austrije doveli bez odšteta za cca 400.000 eura godišnje gaže, to znači da su profitirali, a milijun će uvijek dobro doći za popunu proračuna.

Rekosmo, još od lipnja – Radošević je bio na prodaju. Međutim, još večer prije susreta sa Slavijom je redovito bio s "bijelima" u karanteni u Solinu, da bi prije utakmice postalo jasno da – odlazi, pa je i Kopić mijenjao planove.

Linker
30. travanj 2024 22:53