KAKVA PRIČA U MAKSIMIRU

ČEKA SE SAMO SLUŽBENA POTVRDA! DINAMO FINIŠIRA POSAO TEŽAK OSAM MILIJUNA EURA Mlada zvijezda na korak do velikog transfera, ali najveći tek slijedi!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. svibanj 2018. 11:17

Službene potvrde još nema, ali Ante Ćorić uskoro će postati novi igrač Rome. Nismo stavili uskličnik na kraju te rečenice jer smo o odlasku Dinamova veznjaka u redove Vučice već davno pisali. Dinamo će na ime transfera inkasirati 8 milijuna eura, a precizne informacije o tome koliko će Ćorić zarađivati nema.

Dinamo i Roma dogovorili su transfer još prije nekoliko dana, a nakon toga su uslijedili pregovori o igračevim zahtjevima. Kako doznajemo, a to su objavili i talijanski mediji, i taj je dogovor postignut, sad ostaje samo liječnički pregled i službeno potpisivanje ugovora.

Olimpico novi dom

Priča se malo otegla, ali na kraju je sve završeno po prognozama, Ćorić će karijeru pokušati oplemeniti na Olimpicu. Jasno, sve dok se ne potpiše, uvijek morate ostaviti mogućnost, barem onu od jedan posto, da priča propadne, ne bi bilo prvi put kad su u pitanju transferi. No u ovom slučaju to se ipak ne bi smjelo dogoditi...

Zagreb, 040418. 
Stadion u Maksimiru.
Polufinale Hrvatskog kupa izmedju GNK Dinamo i  HNK Rijeka.
Na fotografiji: Ante Coric i Soudani, slavlje.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
Ante Ćorić

Ako ste možda propustili, Roma je prvo Modrima ponudila 5 milijuna eura, ali je ta ponuda u Maksimiru odmah odbijena. Uskoro je uslijedila nova, milijun eura viša, ali i njoj su u plavom domu zalupili vratima. Činilo se tada da bi transfer mogao propasti, ali na kraju se Maksimiru licitiranje isplatilo, ponudu od 8 milijuna eura zagrebački je klub prihvatio i to je, zapravo, bilo to. Tada su uslijedili pregovori Ćorića i Rome o plaći, to je također uspješno okončano, te se sad samo čeka da Roma i Dinamo službeno objave transfer. Tako je i drugi mladi igrač Modrih već prije kraja sezone riješio svoju nogometnu budućnost. Prvi je bio Borna Sosa, koji je sve dogovorio s Stuttgartom za istu cijenu, 8 milijuna eura.

Zagreb, 040418. 
Stadion u Maksimiru.
Polufinale Hrvatskog kupa izmedju GNK Dinamo i  HNK Na fotografiji: Ante Coric.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Sad se još samo čeka najveći transfer - Filip Benković. Dinamo bi na mladom stoperu trebao zaraditi 20 milijuna eura; toliko naime za njega modri klub traži i za manje od toga ne namjerava pregovarati. Dosta se posljednjih dana pisalo o zainteresiranosti Intera, što je posve točna informacija. Čak je dosta izgledno da Benković na kraju zaista završi u tom klubu jer talijanski gigant može platiti tu veliku cijenu. Međutim, jučer su stigle neke informacije da bi maksimirski Big Ben karijeru mogao nastaviti u Premiershipu. I to možda baš - ispod Big Bena.

Cropix

Spursi love Big Bena

Naime, po tim izvorima, za njegove je usluge zainteresiran Tottenham! I to, navodno, vrlo ozbiljno, a spreman je platiti željenu cifru. Ako znamo da je Dinamo vrlo uspješno već poslovao sa Spursima u transferu Luke Modrića, ta priča svakako ima smisla. Ali s Otoka stiže vijest da je za Benkovića zainteresiran i Newcastle United. Klubovi iz Premiershipa mogu bez problema iskrcati traženih 20 milijuna eura. Kako god bilo, Filip Benković svakako će postati najskuplji Dinamov obrambeni igrač u povijesti. Dosad je najskuplji obrambeni Modri bio Vedran Ćorluka, kojeg je Manchester City platio 11,5 milijuna eura. Inter, koji je ozbiljno zainteresiran za Benkovića, svojevremeno je Darija Šimića platio za ono vrijeme vrtoglavih 11 milijuna eura, a Lyon je za Dejana Lovrena izdvojio 9,5 milijuna eura.

Plavi je klub pak za Šimu Vrsaljka od Genoe dobio 4,6 milijuna eura; to se ovog trenutka čini kao vjerojatno najlošiji posao Dinama jer Šime danas vrijedi oko četiri puta više!

Linker
25. travanj 2024 06:49