REUTERS/Stringer
VELIKI TALENT

'MOJA VELIKA ŽELJA JE DOLAZAK U DINAMO I JAKO SAM BLIZU POTPISA' Jedan od najvećih dragulja najavio veliki transfer: 'Maksimir je moj prvi pick!'

LUKA IVANUŠEC Mladi reprezentativac pod ugovorom s Lokomotivom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. lipanj 2019. 11:57

Prošlog tjedan u razgovoru s Dinamovim trenerom Bjelicom čuli smo ovu rečenicu:

- Luka Ivanušec bio bi pravo pojačanje za Dinamo!

Ivanušec je ovdje u Medulinu na pripremama mlade reprezentacije za Euro, pa je to bila prava prilika pitati ga hoće li doći u plave dvore.

- Nisam još ništa odlučio. Zapravo, nisam ni obavio previše razgovora o tome. S direktorom Šikićem dogovorio sam da ćemo razgovarati nakon Europskog prvenstva. Kazao mi je da se sad maksimalno koncentriram na Euro pa da ćemo onda sve srediti - kazao nam je Ivanušec.

Kruži priča da se Ivanušec boji da ne bi doživio sudbinu Lovre Majera, koji je također iz Lokomotive došao u Dinamo, ali nije imao adekvatnu minutažu. No treba svakako naglasiti da je Lovro, jedan od najvećih talenata našeg nogometa, bio dugo ozlijeđen. S druge strane, Majer i Ivanušec igraju praktički na istoj poziciji. To se vidjelo i na reprezentativnoj utakmici protiv Danske na Aldo Drosini: počeo je Ivanušec, zamijenio ga je Majer.

Zagreb, 050519.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 32. kolo, seniori, utakmica GNK Dinamo - NK Lokomotiva.
Na fotografiji:  Luka Ivanusec.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajač / CROPIX
Luka Ivanušec s loptom

- Nije da se ja toga svega toliko bojim. Ne znam, ne znam...

Onda je nakon nekoliko sekundi šutnje ipak kazao:

- Dobro, da budem iskren - jako sam blizu Dinama! Dolazak u Dinamo moja je želja. Mislim da bih u plavom klubu najviše napredovao. Nije još ništa gotovo, ali zaista sam dosta blizu dolaska u Maksimir. No isto vam tako moram kazati da još nisam točno vidio ponude drugih klubova koje postoje. Naravno, govorim o klubovima iz inozemstva. Međutim, bez obzira na sve te ponude izvana, u mojim je razmišljanjima najizgledniji Dinamo.

Privlačne rotacije

Kažemo mu da je manje-više sigurno, barem sad tako stvari stoje, da odlazi Dani Olmo. Tu se onda zaista otvara prostor za njega.

- Da, čitao sam što je rekao gospodin Bjelica. Sve mi to izgleda super, ali opet, Dinamo ima dosta veznih igrača. No isto tako znam da Dinamo igra mnogo utakmica tijekom sezone, domaće prvenstvo, Kup, Europu... Meni je bitno da imam minutažu, da igram.

Bojite li se možda rotacija Nenada Bjelice?

- Ne, ne, upravo suprotno, upravo me te rotacije trenera Bjelice privlače. Tijekom sezone Modri zaista igraju velik broj utakmica, tako da su te rotacije, na neki način, garancija da mi neće nedostajati minutaža. Zato vam i kažem da je Dinamo prvi pick u mojim razmišljanjima i željama, zato i kažem da sam blizu dolaska u Maksimir.

Nadodao je i ovo:

- Vidite, kad odete u inozemstvo, mogući su problemi. Recimo, odigrate jednu ili dvije utakmice slabije, preselite na klupu i onda vas više nigdje nema.

Dakle, izgleda da će se treneru Bjelici ipak ostvariti želja te da će Luka Ivanušec postati član plave svlačionice. Po onome što nam je kazao, sasvim je jasno da i on to želi, tako da još ostaju samo neki detalji da do tog transfera i dođe.

Linker
23. travanj 2024 19:58