Screenshot: Chelsea
'NAŠI SU SE PUTEVI RAZIŠLI'

OVO NITKO NIJE OČEKIVAO: MATEO KOVAČIĆ OBJAVIO EMOTIVNU PORUKU KOJA JE MNOGE OSTAVILA U ČUDU Više se ne misli vraćati u Real!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. kolovoz 2018. 23:04

Mateo Kovačić više nije na dnevnom redu Real Madrida. U priopćenju je klub napisao samo jednu rečenicu navodeći da odlazi na jednogodišnju posudbu u Chelsea. Sam Kovačić nije se prestao smiješiti pred kamerama, pokazujući posve drukčije lice od onoga ozbiljnog iz Madrida posljednjih dana.

"Osjećam se fantastično. Ovo je nova liga za mene, početak je uvijek težak, no siguran sam da će mi trener i novi suigrači pomoći. Očekujem veliku sezonu", poručio je 24-godišnji vezni igrač na predstavljanju u četvrtak. A onda u petak - iznenađenje.

Iako je hrvatski reprezentativac u Chelsea stigao na jednogodišnju posudbu i Real i dalje računa na njega te očekuje da se na kraju sezone vrati na Santiago Bernabeu, Kova je na svom Instagramu danas objavio emotivni oproštaj od Reala, onakav kakav daju samo oni koji se ne misle vratiti...

"Nakon tri godine prepune uspjeha i osvajanja trofeja, vrijeme je da nastavim dalje. Iako su se naši putevi razišli, želim poslati veliko hvala cijeloj obitelji Real Madrida i svim navijačima koji su bili prekrasan dio moga života koji nikad neću zaboraviti", napisao je Kova u emotivnom oproštaju.

Ovakav oproštaj zbunio je Engleze i izazvao brojne komentare i poruke, jer Vatreni se, po dogovoru dvaju klubova, na kraju sezone vraća u Madrid, a Chelsea nema pravo otkupa njegovog ugovora.

U Real Madridu očekuju, naime, da se za godinu dana vrati spreman. Trener Julen Lopetegui imao ga je u svojim planovima, no nije mu mogao obećati kontinuirano igranje u udarnoj postavi.

- On nije znao biti strpljiv - kaže Tomas Gonzalez-Marin, novinar dnevnika ABC koji izvještava o klubu više od 20 godina.

- Ove sezone je kod Lopeteguija trebao igrati više nego ikada, jer na njega računaju u budućnosti. Također, ne razumijem zašto je otišao u Chelsea kada taj klub neće igrati u Ligi prvaka, čime će Kovačić biti međunarodno manje vidljiv - dodaje.

Hrvatski reprezentativac ubačen je u sporazum oko dovođenja vratara Courtoisa, a Real Madridu je poslužio kao dobra ‘valuta’. Od početka prijelaznog roka uprava je baratala s Kovačićevom vrijednošću od 75 milijuna eura fiksno te dodatnih 15 milijuna varijabilno, što nitko nije bio spreman platiti.

Kovačić s Real Madridom ima ugovor na još tri sezone. On sam je u lipnju, preko intervjua Marci, rekao da se nada da će Real Madrid razumijeti njegovu želju za odlaskom. Klub je tada odgovorio da im je Kovačić drag, da mu neće praviti probleme, ali da Real Madrid također mora gledati svoj interes. Zato ga nije htio prodati po bilo kojoj cijeni. Kada nije došla ponuda koja bi ih zadovoljila posudili su ga na godinu dana.

- Chelsea nema pravo otkupa njegovog ugovora. Ondje će igrati iduće sezone, a onda se vratiti kući, u Real Madrid - rekao je klupski dužnosnik Reala.

Linker
24. travanj 2024 04:34