CROPIX
KAPETAN NA ODLASKU?

TALIJANSKI VELIKAN ZAMJENU ZA APSOLUTNU LEGENDU KLUBA PRONAŠAO U DINAMU Jedan od ključnih igrača Nenada Bjelica odlazi za šest milijuna eura?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. siječanj 2019. 09:06

Arijan Ademi na meti Rome? Tako navode talijanski mediji, kažu da bi trener Eusebio Di Francesco u svojoj momčadi želio vidjeti Dinamova kapetana. Talijani navode da je sportski direktor Monchi već krenuo u akciju.

Priča ide ovako... Daniele De Rossi (35) je ozlijeđen, oprašta se od nogometa, pa traže zamjenu za njega. Imali su nekih ideja, ali su bile - preskupe, cijene su se vrtjele otprilike oko 30 milijuna eura. Tako da su na koncu, kako tvrde, Talijani odlučili pokucati na Dinamova vrata. Makedonski reprezentativac i jedan od ključnih igrača Modrih visoko je kvalitetni igrač, a ipak se za njega ne bi trebala platiti cifra od koje Romine čelnike boli glava.

Srčanost i autoritet

Modri su prošlog ljeta odbili ponudu Lillea za Ademija u visini od 6,5 milijuna eura, vodili su se logikom da je nužan za europski iskorak. Spuštena je tada Ademiju rampa uz dodatak da će se u zimskom prijelaznom roku opet otvoriti ta tema.

Soccer Football - Europa League - Group Stage - Group D - Fenerbahce v GNK Dinamo Zagreb - Sukru Saracoglu Stadium, Istanbul, Turkey - November 29, 2018  Dinamo Zagreb's Arijan Ademi in action with Fenerbahce's Michael Frey   REUTERS/Osman Orsal
REUTERS/Osman Orsal / REUTERS
Ademi

U međuvremenu je kapetan Ademi vodio Dinamo do tog povijesnog europskog uspjeha, a istovremeno su uz njega stasali mladići poput Šunjića i Gojaka, vratio se Moro, i oni su pokazali da se na njih može ozbiljno računati. Naravno, Ademijevo iskustvo, srčanost i autoritet na terenu nije lako nadomjestiti, no isto je tako jasno da je nakon odlične 2018., u kojoj se potpuno vratio poslije dvogodišnjeg izbivanja, kapetanov transfer logičan ishod. Upravo zbog toga se ova zainteresiranost Rome mora shvatiti dosta ozbiljno. Ne volimo previše špekulirati o transferima, ima dosta krivih informacija u ovom razdoblju, ali nekako nam se čini da je ovo priča koja ima podlogu.

Nitko iz kluba ovdje na pripremama u Beleku nije želio komentirati priču o zainteresiranosti Rome, ali nitko nije niti kazao da je to nemoguća misija. Jer već u razgovorima s ljudima iz Dinama znate zaključiti kad je nešto ozbiljno, a kad nije. Ovoga puta nam izgleda dosta ozbiljno.

Zagreb, 180418. 
Igraliste Maksimir.
Hrvatski telekom, prva HNL, prvenstveni susret 30 kolo, Dinamo - Osijek.
Na fotografiji: Arijan Ademi.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Rizik zbog Šunjića

E sad, možda bi i sve bilo jednostavnije da se nije ozlijedio Ivan Šunjić. Ima problema s pubičnom kosti, razmišlja se čak da ga se pošalje u München kako bi se problem riješio. No, naravno, ne zna se kad će Ivan biti spreman. Modre već na startu proljetne sezone očekuje Viktoria Plzeň, dvije utakmice u kojima se klupska povijest može i dalje pisati velikim slovima. Nakon što se čekalo 49 godina, krenuti u europsko proljeće bez tako dva kvalitetna zadnja vezna kao što su Ademi i Šunjiić bilo bi podosta rizično. Međutim, s druge strane, ako bi u plavu blagajnu “kapnulo”, recimo, 6 ili 7 milijuna eura, koje je prema nekim izvorima spremna ponuditi Roma, onda je to zaista dobra prilika. Dinamo je već poslovao s Romom kod prodaje Ante Ćorića...

I Slaven Bilić jedan je od onih koji su bili zainteresirani za Arijana Ademija. Bivši hrvatski izbornik trener je Al Ittihada koji je Dinamu ponudio 3 milijuna eura za motor momčadi. Ali transfer nije pogurala ni plaća je koju su bogati šeici nudili Ademiju - 2,5 milijuna eura neto po sezoni. Ademi je htio nešto drugo. Sad se eto otvara prilika i za njega, ali i za - Dinamo. Otići u Serie A bila bi prekrasna priča za Arijana, melem za sve ono što je prošao, za sve one dane kad zbog suspenzije nije mogao igrati. Ponavljamo, nekako nam se čini da bi ovoga puta maksimirski klub mogao upaliti zeleno svjetlo. No, pričekajmo slijedeće dane, mnoge stvari bit će jasnije.

Linker
26. travanj 2024 17:08