Foto: Boris Kovacev / CROPIX
TRENEROVA MJERILA

TRI OD ČETIRI POSLJEDNJA BJELIČINA POJAČANJA NISU BILA NI MEĐU 20 IGRAČA U BUDIMPEŠTI Trener je poslao jasnu poruku tko ima njegovo povjerenje

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. kolovoz 2019. 12:17

Zimus su došli Komnen Andrić i Iyayi Atiemwen, ovoga ljeta Ivo Pinto i Francois Moubandje. Prva dvojica kao tada najbolji strijelac i igrač HNL-a, druga dvojica kao iskusna i kvalitetna rješenja na pozicijama na kojima su Modri tražili pojačanja. Međutim, od svih njih u Budimpešti je među 20 igrača koje je Nenad Bjelica poveo u veliki obračun s Ferencvarosem, bio samo Moubandje. Nije tu bilo čak niti Ive Pinta, koji je jedno vrijeme figurirao kao moguće novo ime u odnosu na prvu utakmicu.

Međutim, da više vjeruje Stojanoviću, Bjelica je pokazao već u prvoj utakmici kad Pinto također nije bio među 18 igrača u zapisniku. No, time što ga nije uvrstio među 20 za uzvrat, Bjelica je još jednom pokazao da mu je Stojanović prva opcija. Zapravo, to što nije u zapisniku i nije neko čudo. Jer, ako već netko od njih nije u prvih 11, onda i nema potrebe biti među pričuvama, jer tu je ionako Mario Šitum koji konkurira za četiri pozicije u momčadi pa nema razloga da još jedan desni bek uzima mjesto nekom drugom igraču na klupi.

Minute na kapaljku

Iyayi Atiemwen također sve rjeđe konkurira za europske dvoboje. Ove sezone još nije igrao nijednom, minutažu skuplja u HNL-u, koliko-toliko. Proljetos je čak, kao novi igrač i pojačanje dobio priliku protiv Viktorije Plzen i Benfice, sjećamo se njegovog velikog promašaja u Lisabonu.

Međutim, ničim dosad nije pokazao da je pojačanje i prevaga, vidjelo se to i nedavno na utakmici u Osijeku. Nigerijac je dosad skupio 1097 minuta u 18 utakmica za Modre, zabio je ukupno dva gola, ove sezone jedan, protiv Slavena Belupa. Uglavnom kad se sve zbroji, jako slab učinak.

Nije za velike stvari

Komnen Andrić ima olakotnu okolnost što je bio ozlijeđen, još je u fazi oporavka, pa i nije mogao igrati ove sezone. Još nema nijedne minute u sezoni, ali ni u prošloj polusezoni nije se uspio nametnuti. Ukupno je u 16 utakmica skupio 639 minuta i zabio četiri gola. Daleko od očekivanja, kakva su bila kad je dolazio. Trebao je na neki način biti zamjena za Marija Budimira, međutim, nije još dosegao njegovu ulogu u modroj statistici.

U redu, prvi mjeseci prošli su u prilagodbi pa je stigla ta ozljeda, ima tu i peha i lošeg spleta okolnosti, no, svejedno - ispod razine.

Još je, dakle, ostao Moubandje. On je tek nedavno došao, još je u fazi adaptacije, od njega se sigurno očekuje da bude bolji nego što jest. U Osijeku je također odigrao ispodprosječnu partiju za igrača koji je stigao iz Ligue 1, no, njega doista ne treba osuđivati i prekrižiti, on tek treba dobiti pravu šansu, kad bude u pravom ritmu, u formi, onda ćemo donositi sudove.

No, o Pintu, Atiemwenu i Andriću ipak se već štošta može zaključiti, po Bjeličinu mjerilu nisu pojačanja za najjače domete. Naravno, možda ipak budu bolji no što su bili dosad, barem Pinto i Andrić, koji se tek vraća nakon ozljede, ali za Atiemwena je jasno da nije klasa za velike stvari. Koliko god se u Gorici činilo da je čudesan i nezaustavljiv.

Dinamo je, paralelno s tim, izgleda, s posljednja četiri igrača promašio, dosad nisu donijeli što se očekivalo.

Linker
26. travanj 2024 03:28