Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
A TREBAO JE NAPOKON ZAIGRATI

UOČI DINAMOVE UTAKMICE ISTINE U MAKSIMIRU SE SPREMA NAJVEĆI TRANSFER?! Modri as u zadnji tren ostao u Zagrebu, u klubu dovršavaju veliki posao...

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. kolovoz 2018. 10:16

Najavio je Nenad Bjelica da će Filip Benković u Astani napokon biti u kadru, da će u svakom slučaju putovati s momčadi u Kazahstan. Od početka sezone je izvan momčadi zbog ozljede, nije trenirao, pa se onda vratio treninzima, ali kako Bjelica nije tip koji forsira povratak na teren, nije još dobio priliku.

No, zadnjih dana trenirao je normalno, bez problema, sve je ukazivalo na to - a Bjelica je to i sam potvrdio - da će biti u zrakoplovu. Međutim, Benković je ipak ostao u Zagrebu! I to u zadnji tren, već je bio spreman za put, trebao je sjesti na stadionu u autobus, a onda ipak nije otišao. Znači li to...

Da, šuška se baš to, da se sprema Benkovićev transfer! Puno smo već puta pisali o tome, bilo je u toj priči uspona i padova, vjerujemo da i dio Benkovićevih problema s ozljedama potječe od tih silnih priča o odlascima, sve je to skupa ostavilo na njemu traga. Već se dvije godine nagađa kako će otići, samo što nije, a on je još uvijek ovdje. Zbog tih ozljeda često ne igra, ponekad se i malo čuva, propustio je SP, a sve to opet utječe na tržište i - tako ukrug. No, možda je sad ipak stigao trenutak za odlazak. Stižu informacije da je ovaj put sver vrlo blizu, da Dinamo završav Benkovićev transfer!

Cropix

Kamo će Filip? Zasad ne znamo, nije tajna da su ga htjeli mnogi klubovi iz Engleske, ali svota od oko 12 milijuna eura koliko su bili spremni platiti tada nije zadovoljila Dinamove čelnika. Sad možda bi, Engleska je i dalje najizglednija destinacija, gdje su se nekad spominjali Manchester United, Chelsea, kao i najkonkretniji Stoke City, a iz Italije jako je ozbiljno svojevremeno bio zagrizao i milanski Inter. No, tamo već ima puno Hrvata, može li doći još koji?

Koji klub je u igri?

Znamo da je prije koji mjesec Udinese poslao ponudu od devet milijuna eura, odakle bi možda mogao na posudbu u “bratski” Watford. Dinamo je tada to odbio, no je li Udinese povećao ponudu? Ili je možda sad Watford odlučio krenuti u akciju? Spominjala se i Sevilla, ali Španjolska se ipak čini kao najmanje vjerojatnom.

Još uvijek je tajna koji je klub trenutačno prvi u redu, no činjenica je da će Dinamo morati smanjiti apetite, tih 15, 20 milijuna eura u ovoj je situaciji teško dostići.

To što Benković nije išao u Astanu može govoriti svašta, davati različite signale i svakojako se interpretirati, ali čini se da se doista nešto sprema i da je u pitanju 'odrađivanje transfera. Odlazak je izvjestan, možda i najbolja opcija, jer, u Dinamu mu očito nikako na zelenu granu s formom i kontinuitetom... No, dok nije gotovo, ne treba poentirati, već je nekoliko puta Big Ben bio blizu, pa je ostao!

Linker
30. travanj 2024 20:56