Screenshot: Twitter
VELIKI PLANOVI

VIJEST DANA STIŽE IZ ŠPANJOLSKE! LEGENDARNI RONALDO KUPIO KLUB U KOJEM IGRA NOVI HRVATSKI REPREZENATIVAC 'Želim da u ovom projektu sudjeluju baš svi!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. rujan 2018. 14:40

Bivša legenda Real Madrida, Brazilac Ronaldo, od danas je vlasnik nogometnog kluba! Slavni Brazilac kupio je 51 posto dionica španjolskog prvoligaša Valladolida (španjolski mediji barataju s brojkom od 30 milijuna eura), za koji od ove sezone igra i povratnik u hrvatsku reprezentaciju Duje Čop.

Nekadašnji nogometaš Barcelone i Real Madrida kupio je klub od dosadašnjeg većinskog vlasnika Carlosa Suareza, predsjednika Real Valladolida. Veliku vijest su i službeno potvrdili iz španjolskog kluba, a Ronaldo je predstavljen kao novi vlasnik.

"Želim da u novoj viziji našeg kluba sudjeluju baš svi! Pozivam navijače da se uključe u projekt. Dajte nam vaše ideje, mišljenja, kritike, recite nam čemu se nadate. Želim da vi navijači budete važan dio sadašnjosti i budućnosti Real Valladolida", poručio je 42-godišnji Ronaldo Luís Nazário de Lima koji se od aktivnog igranja oprostio 2011. godine u dresu Corinthiansa.

Brazilac će biti predsjednik uprave kluba dok će operativne poslove nastaviti obavljati Suárez sa svojim dosadašnjim suradnicima.

"Možete računati na to da ćemo od Real Valladolida napraviti klub koji stoji na čvrstim temeljima i onda dalje krenuti prema najvišim dometima. Sa zajedništvom koje ovdje osjećam, ja sam uvjeren da ćemo stvoriti momčad koju će bilo tko jako teško pobijediti", poručio je Ronaldo, za mnoge jedan od najvećih napadača svih vremena.

Vallladolid se ljetos vratio u prvu ligu nakon četiri godine te je u prva tri kola osvojio dva boda. Odigrao je 0-0 kod Girone, izgubio s 0-1 od Barcelone na svom stadionu, a u petak je opet odigrao 0-0 na gostovanju u madridskom predgrađu Getafe.

Gradonačelnik Valladolida Oscar Puente velikim je riječima pozdravio dolazak nogometne legende u grad.

"On je svjetska sportska ikona. Uz Michaela Jordana, on je jedina osoba na svijetu koja ima doživotni ugovor s Nikeom, i siguran sam da može donijeti dodatnu vrijednost Valladolidu", izjavio je Puente.

Ronaldo je dosad imao funkciju 'veleposlanika' Real Madrida, odnosno po potrebi je u međunarodnim događanjima predstavljao klub za kojeg je igrao od 2002. do 2007. godine. Ljetos je tako na madridskom stadionu Santiago Bernabéu prisustvovao predstavljanju sunarodnjaka, 18-godišnjeg Viniciusa. Nije stalno živio u Madridu niti je bio stalni zaposlenik Real Madrida.

Real Valladolid je zbog nakupljenih dugova ljetos doveo na posudbu petoricu od sedmorice novih igrača, a u Getafe je otišao najbolji prošlogodišnji strijelac Jaime Mata. Jedan od posuđenih igrača do kraja sezone je Duje Čop, igrač belgijskog Standarda.

Ronaldo je u bogatoj karijeri nastupao za sedam klubova. Karijeru je započeo u Cruzeiru, Europi se predstavio u PSV-u za koji je u dvije sezone zabio 42 pogotka, potom je godinu dana proveo u Barceloni, pet godina u milanskom Interu da bi 2002. godine stigao u Real, gdje je proveo pet sezona i bio dio legendarne momčadi Galacticosa. Iz Madrida je stigao u Milan te se nakon još jedne sezone provedene u Serie A vratio u Brazil i okončao karijeru.

Rezultati by SofaScore

Linker
03. travanj 2024 04:51