REUTERS
ŠPANJOLSKI KUP

VIDEO: BARCELONA NEMILOSRDNO PREGAZILA SEVILLU I UZELA KUP KRALJA Pogledajte majstorije u grandioznoj predstavi katalonskog diva!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. travanj 2018. 00:13

Nogometaši Barcelone pobjednici su španjolskog Kupa Kralja nakon što su u finalnom dvoboju odigranom na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu pobijedili Sevillu s 5-0.

Barcelona se poigrala sa Sevillom i četvrti put zaredom osvojila Kup kralja, sa 30 titula u tom natjecanju uvjerljivi je rekorder, ispred Athletica iz Bilbaa sa 23 i Real Madrida sa 19. Kako će uskoro dodati i novu krunu najboljeg u La Ligi, sedmi naslov u posljednjih deset godina, jasno je da Katalonci dominiraju u novoj eri španjolskih natjecanja. Ne i u Ligi prvaka gdje je Real uspješniji...

Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu s bandažiranom lijevom rukom, ovo mu je 12. trofej u karijeri, deseti u dresu Barce.

Na madridskom stadionu Wanda Metropolitano već su na popluvremenu vodili 3:0 protiv indisponirane Seville.

Golman Soria obranio je Messijev slobodnjak, a potom su Luis Suarez dvaput i opet raspoloženi Argentinac počeli mljeti. Pogoci su padali nakon krasnih kombinacija. Suarez je zabio dva, Messi jedan.

Jednako se nastavilo u drugom dijelu, prvo je poentirao Iniesta, koji je podigao pehar i naklonio mu se cijeli stadion, a potom Coutinho s cijele točke. Messi mu je prepustio kazneni udarac jer zabio je gol koji nije priznat budući da je kod dodvanja prema njemu Lenglet igrao rukom.

Linker
22. travanj 2024 21:19