screenshot
MODRI OTIŠLI ZA GRUZIJU

VIDEO: BJELICA OTKRIO SASTAV KOJIM NAMJERAVA NAPASTI GRUZIJCE, PA ODGOVORIO NA PITANJE O ZVEZDI 'Znam da bi to svima bilo najinteresantnije'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. srpanj 2019. 13:25

Momčad Dinama u ponedjeljak je rano ujutro otputovala za Gruziju gdje je u utorak (19.30' očekuje prva utakmica 2. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Saburtala. Uoči susreta u Tbilisiju novinarima se obratio i trener Dinama Nenad Bjelica i otrkio nekoliko detalja.

- Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo odnijeti opobjedu. Suprostavljamo se jednoj dobroj momčadi koja već dugo igra u Europi i vjerujemo u nas, dobru formu, kvalitetu i da ćemo se vratiti kao pobjednici.

Jeste li se čuli s trenerom Zekićem koji je protiv Saburtala igrao u prvom pretkolu?

- Čuli smo se u subotu i dao nam je dodatne informacije i dodatnu analizu koju su napravili u dvije utakmice, ali i mi smo ih puno analizirali i mislim da ćemo biti dobro pripremljeni za taj susret.

Momčad Saburtala je dosta nezgodna po bokovima.

- Da, oba beka su dosta ofenzivni i krila isto igraju dosta dobar nogomet. I oni su, uz napadača Rolovića, njihovi najopasniji pojedinci. Ako želimo proći, moramo biti maksimalno koncentrirani u obje utakmice.

U kakvom je stanju Dinamo? Ima dosta problema s ozljedama.

- Pokazali smo da smo u solidnoj formi i da dobro izgledamo na terenu. Nekoliko igrača nema, što zbog kartona, nespremnosti ili ozljeda, ali vodim 20 spremnih igrača i to je dovoljno za ovu utakmicu.

Je li Hajduk poslužio kao primjer da treba biti oprezan i u 'manjim' utakmicama?

- Vidjeli smo ne samo na primjeru Hajduka nego i na puno primjera iz prošlih sezona da klubovi kao Barcelona ili Ajax mogu prokockati velike prednosti. Mi smo fokusirani na sebe i sve ovisi o nama. Vjerujem da ćemo odigrati utakm icu s maksimalnom angažiranosti i onda imamo velike šanse za prolaz.

Početna postava kao protiv Lokomotive?

- Vjerojatno da. Imamo današnji trening i sutrašnji dan, ali nitko se nije požalio na ozljedu.

U idućem kolu u slučaju prolaska jedan od protivnika može biti i Crvena zvezda?

- Nemam nikakvih želja, najveća želja mi je proći Saburtalo, a onda ćemo vidjeti. Pripremit ćemo se dobro tko god dođe, znam da bi svima najinteresantnije bilo da to bude Zvezda, ali tko god dođe mi ćemo se pripremiti.

Linker
26. travanj 2024 17:05