AP
OI TENIS

Andy Roddick ima pozitivna iskustva sa Đokovićem, ali ne od 2010.

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 31. srpanj 2012. 13:33

Đoković je nakon Wimbledona uzeo kratku pauzu, a izostanak sa terena osjetio se u njegovom prvom nastupu ovdje. Tu je snage odmjerio sa Fogniniem, talentiranim Talijanom poznatim po čestim "mušicama". No njih Talijan nije imao u prvom setu u kojem se vratio nakon 3-5 zaostatka i potom iznenađujuće slavio u trinaestoj igri.

No to je ujedno i bio alarm za Srbina koji je potom odigrao maksimalno koncentrirano i nije dozvolio novo veliko iznenađenje na ovom turniru. Sa duplim breakovima po setu pobjeda na kraju izgleda uvjerljivo, ali ipak odaje se dojam da Srbin još nije na najvišoj razini. Potvrđuju to i 23 neforsirane pogreške, no spasila su ga 33 winnera kao i vrlo dobro serviranje (80% na prvi, 11 aseva).

- Nisam odigrao službeni meč gotovo mjesec dana i trebalo mi je da pronađem svoj ritam. Očito mi je dosta pomogla i kiša nakon koje sam odigrao znatno bolje - prokomentirao je svoj prvi nastup Đoković.

Roddick je napravio odličan uvod u ovaj turnir i ovdje stigao sa naslovom iz Atlante. No taj turnir igran je na drugom kontinentu na drugačijoj podlozi, a to se dalo osjetiti na igri Amerikanca u prvom nastupu. Slično kao i Đoković on je u meč ušao sporo i vrlo teško dolazio do prilika protiv Klizana kojem je ovo bio tek peti meč na travi. No zato se Amerikanac oslonio sa svoj ubojiti servis, a prilike su se ukazale kod 6-5 te je realizacijom jedne automatski osvojio prvi set.

U drugom smo vidjeli sličan scenarij uz još više pritiska Roddicka koji je urodio plodom pri rezultatu 5-4. Od završne statistike valja izdvojiti fantastično serviranje Amerikanca koji je na ubačenih 79% prvog servisa osvojio čak 90% poena te nije dozvolio ni jednu break prigodu. Treba dodati još da je na returnu ponovo igrao prilično rezervirano, a ukupno je imao 19 winnera ali i samo 5 neforsiranih pogrešaka.

- Servirao sam stvarno dobro i s tim segmentom sam potpuno zadovoljan. Volio bih da sam imao bolju realizaciju, no i ove dvije bile su sasvim dovoljne za pobjedu - prokomentirao je pobjedu Amerikanac.

Linker
17. svibanj 2024 17:10