OI TENIS

CLIJSTERS vs IVANOVIĆ Srpkinja i dalje nervozna, Clijsters igra kao u najboljim danima

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 01. kolovoz 2012. 12:22

Ana Ivanović će nakon OI možda imati svoj novi sretni broj. Naime oba svoja nastupa je odigrala na terenu broj 18 (današnji također igra na njemu) i oba pobjedila bez izgubljena seta. Nakon nervozne igre i pobjede nad amerikankom McHale, Ivanović ni u drugom nastupu protiv domaće igračice Baltache nije uspjela potisnuti nervozu nastupa na OI.

Iako je Ivanović otvorila meč s 3:0 u gemovima, motivirana Baltacha nošena publikom uspjeva vratiti brejk zaostatka, ali kod 5:4 ne uspjeva ubaciti do tada vrlo dobar prvi servis i Ivanović koristi prvu od tri brejk loptice koje su joj se ukazale. Za razliku od Wimbledona atmosfera na OI je mnogo opuštenija i bučnija, što je pogodovalo i jednoj i drugoj igračici.

- Mislim da su nas namjerno stavili da igramo na malom terenu zato što je lijepa atmosfera. Ona je domaća igračica i bilo je više njenih navijača, ali i meni je bilo zadovoljstvo igrati pred takvom publikom - izjavila je Ivanović o publici na ovogodišnjem olimpijskom turniru.

Drugi set ponudio je nesvakidašnji rasplet u ženskom tenisu. Naime obje igračice su uspjevale zadržati svoj servis sve do trinaeste igre, i iako je Ivanović kod 5:4 u drugom setu imala dvije meč loptice na servis protivnice, odličnim servisom i napadom Baltacha rješava obje te loptice u svoju korist. U tie-breaku, Ivanović je dobrim servisom, te zahvaljujući protivničinim dvjema duplim pogrešakama povela 4:0, ali se tada razigrala Baltacha, anuliravši oba "mini breaka". No servis Ivanović je u meču bio odličan, i iako nije iskoristila prvu meč lopticu na servis protivnice, winnerom na svoj servis zakljujučuje trinaestu igru, ali i meč.

- Jako dobro sam odigrala cijeli meč, pogotovo drugi set. Zaista sam sretna što sam uspjela izvući drugi set na kraju i da sam vrlo dobro servirala u tie-breaku. To mi je puno pomoglo - progovorila je Ivanović o svome meču u kojem je imala 8 as servisa i osvojila 68% poena na prvom servisu.

Ivanović u osmini finala čeka belgijka Kim Clijsters, koja je najavila da će joj ovo biti posljednje sezona u karijeri.

- Poslje ovog turnira igra još samo US Open i sigurna sam da je u dobroj formi i da želi odigrati najbolje,te se na najljepši način oprostiti od tenisa - govori Ivanović.

Clijsters je izjavila da u ovom trenutku može igrati protiv najboljih, a Ivanović će biti prvi pravi test za nju na OI. U drugom kolu imala je relativno lagan zadatak na papiru, zemljašicu Suarez koja se u prvom nastupu protiv Stosur bolje snašla u ključnim poenima.

Greške koje je radila Stosur, Clijsters je svela na minimum. Daleko manji broj neforsiranih pogrešaka uz bolje iskorištavanje brejk loptica presudile su ovaj meč. Suarez je imala svojih prilika u meču, no na svaku brejk lopticu Kim je odgovorila sa odličnim prvim servisom kojeg je u konačnici imala na 81%.

- Odigrala sam dva jako dobra meča i u oba dominirala - izjavila je Clijsters.

A tajnu uspjeha u oba meč otkrila je i ona sama.

- Agresivna sam u razmjenama, udaram lopticu dosta duboko, a servisom sam naročito zadovoljna.

Clijsters na travnatoj podlozi ove godine izgleda vrlo dobro. Ozljedu iz Hertgoneboscha ne osjeća, što je za nju vrlo važna činjenica, jer se posljednje vrijeme više govorilo o njima, nego o njenom dobrom tenisu ove godine.

- Igram bez nelagode i po prvi put nakon dugo vremena osjećam se jako dobro - govori Clijsters koja na ovom turniru izgleda kao iz najboljih dana.

Ivanović i Clijsters su prije OI trenirale zajedno, tako da nepoznanica između njih dvije ne bi smjelo biti, ali Kim je prije meča u velikoj psihološkoj prednosti jer je do sada u karijeri njihov omjer 5:0 na strani Clijsters, u kojima je Ivanović dva puta morala predati meč.

- Poznajem je jako dobro, pa i trenirali smo skupa ovdje - riječi su Kim o njenoj današnjoj protivnici, a potom dodala gdje vidi svoje najveće šanse u današnjem meču.

- Njena bekend strana joj je daleko najslabija i tu ću tražiti svoju šansu.

Sa servisima i igrom kakvom pruža na OI, uz poznavanje jedne velike mane protivnice,te odličan omjer protiv nje Kim s pravom gleda i najavljuje mogući pohod na medalju. Ovo će biti za nju prvi pravi test protiv, do sada, nervozne Ivanović i pitanje je kako Srpkinja može odgovoriti na igru Clijsters koja joj očito u nekim segmentima ne odgovara.

Linker
02. svibanj 2024 11:14