(AP Photo/Anja Niedringhaus)
OI TENIS

FEDERER vs ISTOMIN Uzbekistanac voli igrati na travi, ali teško će preko Rogera

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 01. kolovoz 2012. 12:29

Federer nije imao nikakvih problema s potencijalno neugodnim Bennetauom. Za razliku od Wimbledona, ovo je bilo puno čišće. Naravno nije odmoglo ni to da je Benneteau igrao ozlijeđen od rane faze susreta kada je ozlijedio preponu, te je imao problema s kretanjem tijekom skoro cijelog susreta. Federer je sa svoje strane sve odradio dobro. Odigrao je čist meč, puno bolji nego u prvom kolu, a njegov je protivnik pretjerao u agresiji te je radio gomilu neforsiranih pogrešaka.

- Uvjeti su bili drugačiji nego u našem nedavnom susretu. Krov je sada bio otvoren i bilo je nešto vjetra, tako da mislim kako se on malo mučio u tim uvjetima. Uspio sam služiti jednu jako solidnu predstavu danas - kazao je Švicarac koji se danas susreće s neugodnim Istominom (naravno ako Federer ne bude na visini), s kojim nema previše iskustva u dosadašnjoj karijeri.

Uzbekistanac je nedavno u Wimbledonu odigrao odličan turnir, te nije senzacija što je došao do trećeg kola. Nakon što je relativno lagano dobio Verdasca, puno je veće probleme imao s Mullerom. Čak je morao spašavati dvije meč lopte što daje posebnu dimenziju toj pobjedi. Muller je možda dobio bitku asova i servis winnera, no Istomin je imao bolji postotak osvojenih poena nakon oba servisa, e je imao više winnera iz igre. To sugerira da je u poenima bio stabilniji i kvalitetniji. Istomin je prije ove sezone imao 0-9 s igračima iz prvih 10, ali ove je sezone konačno ostvario i takvu pobjedu, što je u skladu s njegovim ovosezonskim napretkom. Pobjeda protiv Ferrera svakako nije za odbaciti, te će Federer morati odigrati kvalitetno da bi prošao.

Linker
17. svibanj 2024 06:18