LLUIS GENE AFP
KUP KRALJA

BARCELONA SE NAKON PORAZA U PRVENSTVU VRATILA POBJEDAMA Messi i društvo natrpali do vrha gol prvoligaša, Rakitić ponovno asistent, šok za Sevillu...

Nogometaši Barcelone plasirali su se u četvrtfinale Španjolskog kupa, oni su u susretu osmine finala na svom Camp Nou uvjerljivo nadigrali Leganes sa 5-0 (2-0).
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. siječanj 2020. 22:04

Barcelona je glatko prošla Leganes 5:0. Ivan Rakitić ušao je u 60. minuti i majstorski asistirao Lionelu Messiju za peti pogodak. Gosti nisu pokazali energiju kao kod Atletico Madrida, iako ih je poprilično sasjekao gol Griezmanna već u četvrtoj minuti.

Quique Setien odrekao se vlastite igre s trojicom u obrani, ponovno je postavio raspored 4-3-3. Je li to zaključak da pokušaj nije uspio ili će probati još jednom? Kataloonci su imali loptu, Leganes je ipak stigao do 11 udaraca, tri u okvir.

Prvi je pogodio bio pas Semeda s desne strane, a Griezmann je natrčao na sedam metara i zabio. Drugi korner Messija zdesna, glavnom je Lenglet skrenuo loptu u mrežu. U drugom dijelu odrađivali su posao, ali stigli zabiti još tri. Messi u 59. miniti, Arthur u 77. što je bio treći udarac nakon što je golman obranio Fatiju, a Messi je blokiran, te konačno Messi u 89. minuti.

Nakon poraza od Valencije na Mestalli za Barceu je bitno što se vratila pobjeda i ušla u četvrtfinala Kupa Kralja. Lionel Messi ne igra često u Kupu, no ovaj put bio je u startnoj postavi. Uz njega u napadu započeli su Griezmann i Fati.

U sredini terene Setien je stavio De Jonga. Busquetsa i Vidala. Potonjeg je zamijenio Rakitić. Jedan pokušaj lukavog pasa Messiju nije mu bio dovoljno precizan, drugi je sjeo savršeno. Messi mu je čestitao. Argentincu je to 500. pobjeda u dresu Barcelone u 710 nastupa. Uz 131 remi i 79 poraza. Ždrijeb četvrtfinala je danas (petak) u 13 sati. Moguć je i El Clasico.

Loše igre imale su odraz na tribinama. Camp Nou bio je više nego poluprazan. Navijači unatoč visoke pobjede nisu bili posebno sretni jer klub je objavio da neće dovesti napadača ove zime. Tvrde kako nisu našli nikoga tko bi bio bolji od postojećeg kadra, a mogu ga platiti. Najviše su htjeli Aubameyanga kojeg Arsenal nije pustio, a za Rodriga je Valencia tražila toliko da su odbili „baciti novac kroz prozor“. Šansu bi, po potrebi, mogao dobiti mladi Alex Collado.

Neugodno je iznenadila - Sevilla. Drugoligaš Mirandes, trenutačno 10. na ljestvici, slavio je 3-1 protiv Seville. Golove su zabili Aias (7., 30. minuta), te Rey (85.) za domaću momčad, a Nolito je smanjio u 90. minuti.

Linker
07. svibanj 2024 02:22