Maja Hitij/Bongarts/Getty Images
NARUŠENI ODNOS

BARCIN ŠEF ZA TRANSFERE, KOJEG JE PRIJE KOJI DAN NAPAO I MESSI, ODGOVORIO RAKITIĆU 'Znao sam da pregovaraš s tim klubom, ali...'

Piše: HinaObjavljeno: 05. veljača 2020. 22:23

Sportski direktor španjolskog velikana Barcelone Eric Abidal (kojeg je prije koji dan na Instagramu napao i Leo Messi, o tome više pročitajte OVDJE) rekao je u razgovoru za katalonske novine Sport kako je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić razgovarao s Juventusom, no da klub nije primio nikakvu ponudu za njega iz Torina.

"Ja sam uvijek bio transparentan prema njemu i svim igračima. On je mogao imati neki problem u sportskom smislu jer nije igrao, no meni nije ništa rekao. Znali smo da razgovara s Juventusom, no mi nismo razgovarali oko toga. Ta ponuda nam na kraju nije došla, pa malo toga mogu reći", izjavio je Abidal nakon što je Rakitić u nedjelju navečer javno kritizirao vodstvo Barcelone zbog 'odnosa prema njemu'.

Juventusov sportski direktor Fabio Paratici u studenom je odbacio dovođenje Rakitića, koji s Barcelonom ima ugovor na još godinu i pol dana, do 30. lipnja 2021. godine: "Imamo odličnu momčad, pa trenutno ne tražimo pojačanja. Dobro smo pokriveni na svim pozicijama. Rakitić je veliki igrač, no trenutno nas ne zanima", rekao je Paratici u studenom za portal ESPN.

Rakitić je od ljeta 2017. do ljeta 2019. godine bio igrač s najviše odigranih utakmica kod trenera Ernesta Valverdea, no nakon što je uprava ljetos dovela mladog Frenkija de Jonga završio je na klupi.

Abidal, zadužen za transfere u Barceloni, ali i ostali direktori Barcelone odbili su demantirati medijske izvještaje u kolovozu o spremnosti da prodaju Rakitića. Mediji su izvještavali i da ga žele iskoristiti u razmjeni za dovođenje brazilskog napadača Neymara iz PSG-a.

"Ne zaslužujem, niti sam zaslužio, određeno ponašanje. Mogu jasno reći da je bilo više stvari koje mi se nisu svidjele. To znaju oni koji donose odluke, a to znamo i mi. No, ponekad moraš prihvatiti stvari koje ne razumiješ i gledati prema naprijed", rekao je Rakitić u nedjelju. "Za klub mora biti najbolje ono što je najbolje za nas igrače. Nismo ovdje kako bismo se smijali i zbijali šale", dodao je Rakitić ne iznoseći detalje.

Linker
02. svibanj 2024 11:23