CROPIX
PRIČA S DVIJE STRANE

'BILI SU KAO ZVIJERI U KAVEZU!' ŠKOTI PRIJAVILI RIJEKU UEFA-I Prava istina je drugačija: Demolirali su autobus kojim su ih doveli do zračne luke...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. kolovoz 2019. 22:26

Tko o čemu - otočki navijači o tretmanu od strane (negostoljubivog) domaćina! Epilog navijačke priče s Rujevice prošlog četvrtka mogao bi imati svoj pravni nastavak. Točnije, imat će ga, jer kako javljaju britanski mediji, službeni Aberdeen prijavio je Rijeku. Na intervenciju svojih navijača koji su se žalili na pregrubo tretiranje UEFA je dobila prijavu stanja u Rijeci.

Škoti su se žalili da je dvjestotinjak njihovih navijača bilo "zatočeno u kavezu" za vrijeme gostovanja Aberdeena u sklopu kvalifikacijske utakmice za Europsku ligu. Bilo je, kako vele, kazni zbog pijanstva, falilo im je sanitarnih čvorova... Mi ćemo dodati da im je vrlo vjerojatno nedostajalo alkoholnog piva, ali to su već neke druge teme....

Dodatno se zna da je (negostoljubiva) Rijeka organizirala prijevoz Aberdeenovih navijača nakon utakmice u centar grada, odakle su kasnije Škoti nastavili put prema riječkoj zračnoj luci. Od tri autobusa, Aberdeenovi su navijači u onih par kilometara do "grada" uspjeli uništiti jedan. Neki su gostujući fanovi zbog toga dobili novčane kazne, ali u načelu će Rijeka morati platiti štetu na račun autoprijevoznika.

Matija Djanjesic / CROPIX
CROPIX

Dakle, priča je to koja ima dvije strane.

Logično bi bilo da UEFA ne reagira na prijavu Aberdeena, s obzirom na to da bi u administraciji krovne europske nogometne federacije trebali biti upoznati s konfiguracijom tribine za gostujuće navijače. Čim je UEFA dala zeleno svijetlo za europske nastupe na Rujevici, na kojoj se nekoć igrala i zadnja faza kvalifikacija Lige prvaka, sve bi trebalo proći bez sankcija po hrvatske viceprvake. Tim više što ni navijači Aberdeena nisu bili "anđeoski nastrojeni".

Linker
26. travanj 2024 09:06