CROPIX
VRIJEDNI BODOVI U OSIJEKU

BIŠĆAN JE PREPORODIO RIJEKU, NADIGRAO I SRUŠIO DIREKTNOG KONKURENTA, I UZEO TREĆE MJESTO 'Ovo je naša najbolja utakmica otkad sam preuzeo Rijeku!'

Piše: Darko RužićObjavljeno: 01. prosinac 2018. 20:22

Igor Bišćan je nastavio niz uspjeha od kako je zasjeo na klupu Rijeke umjesto Matjaža Keka. I u Gradskom vrtu je njegova momčad odigrala vrlo dobro i s 2:1 pobijedila u derbiju Osječane koji su igrali neprepoznatljivo, doista loše, ali takvim ih je učinila Rijeka. Treći je to ovoprvenstveni poraz Bijelo-plavih na njihovom stadionu iz kojeg su bodove prije ovog susreta odnijeli i Gorica i Dinamo. Samo, ovako kako je Rijeka nadigrala Osijek, poglavito u prvom poluvremenu do sada još nitko nije.

- Ovo je sigurno najbolja igra Rijeke od kako sam došao na njenu klupu. Jako sam sretan i zadovoljan ovom pobjedom i bodovima. Imali smo rano primljeni pogodak, onaj koji je izazvao šok, ali pokazali smo karakter, digli se i zainatili pa preuzeli kontrolu igre u potpunosti. Domaći je vratar bio iznimno raspoložen i doveo nas do toga da smo morali razmišljati da nam se nešto ne omakne i ne zaluta pa da nam izmaknu bodovi - kazao je Igor Bišćan.

Od kako je on sjeo na klupu Rijeke proigrao je i zabija nemilice Čolak. Ovaj puta u derbiju dva puta.

-Za njega mogu reči, to je prava usporedba, on je po mentalitetu Mandžukić - izjavio je Bišćan.

Zoran Zekić ima zašto proklinjati zlu sudbinu. Od utakmice do utakmice, iz kola u kolo ostaje, a ostao je i ovaj puta bez važnih igrača svoje udarne momčadi. No, oni koji igraju morali bi davati više, oni koji su igrali protiv Rijeke jako su malo dali.

- Slažem se, ali prvo moram čestitati Rijeci na zasluženoj pobjedi. U svemu je bila bolja. Nakon nešto više od tri godine koliko sam u Osijeku ovo je bila možda naša i najslabija utakmica. Samo su Malenica i naš kapetan Škorić bili na potrebnoj i visokoj razini, a ostalih nigdje nije bilo. Poglavito onih koji su igrali u veznom redu. Poraz nikad nije dobrodošao, ni jedan, ovaj današnji poglavito. Užasan je bio odnos nekih u igri a imaju divan primjer u kapetanu Škoriću kako se zalaže i bori. Rekao sam u svlačionici, kada Škorić ubuduće u nju zakorači ima da svi ustanu - rekao je trener Osijeka Zoran Zekić.

Normalno je da nakon utakmice koja završi pobjedom nekog od njenih aktera i raspoloženje njihovih stratega bude oprečno. Ovaj puta gorku je knedlu progutao Zekić.

- Imamo za tri dana novu iznimn važnu utakmicu. Nema nam druge, ovo što je bilo moramo preboljeti i okrenuti se kup susretu s Hajdukom - zaključio je Zoran Zekić.

Rezultati by SofaScore

Linker
27. travanj 2024 18:16