Manchester City
 Reuters/Jason Cairnduff
STROJ KOJI MELJE

ČOVJEK KOJI JE PROŽIVIO PRAVI PAKAO OTKRIO KAKAV MONSTRUM OD MOMČADI OČEKUJE DINAMO 'Kada je krenulo pomislio sam: Samo da ne ode u dvoznamenkasto'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. rujan 2019. 11:14

Kevin de Bruyne imao je u zadnjim minutama veliku priliku, ali nije zabio. I rekord je ostao u zapadnom dijelu Manchestera, United je i dalje jedina momčad u povijesti Premiershipa koja je pobijedila 9:0, a Tottenham je uz njega jedini koji je još uspio zabiti devet golova (9:1 protiv Wigana, zadnji gol dao je Kranjčar).

United je tada isprašio Ipswich, a City je u subotu stao na 8:0 protiv Watforda, iako je moglo biti još puno više. Pogodili su Plavi dvije stative, prečku, imali još zicera... Razgoropadili su se Građani nakon poraza od Norwicha prošlog vikenda, u ovom su tjednu prvo utrpali tri gola Šahtaru u Ligi prvaka, potom i ovih osam Watfordu.

Najteže je zasigurno bilo vrataru Benu Fosteru koji vjeorojatno nikada toliko puta nije morao odlaziti u mrežu po loptu, a sada je i otkrio kako se osjećala momčad nakon takvog debakla.

- Što god napravio ili rekao nikako ne možeš doprijeti do njih. Ali, to je normalna ljudska reakcija, totalno su se zatvorili. Teško je promjeniti mentalitet kada se tako nešto dogodi. Jednostavno nisi navikao na takve stvari. Uopće nam nije bilo zabavno. Mogu reći kao vratar kada dolazite na Etihad možete biti sretni ako primite samo jedan ili dva pogotka, ali kod nas se čitava priča raspala nakon samo 50 sekundi. Kada smo primili pet golova u prvih 20 minuta, pomislio sam 'o Bože, ovo bi moglo otići u dvoznamenkasto', bilo je brutalno. Ovaj City je bez dvojbe najbolja momčad protiv koje sam ikad igrao.

Kada je u pitanju rekord Premier lige od 10 pogodaka na jednoj utakmici Foster kaže:

- Pitanje je vremena kada će to nekom napraviti. Što ih čini tako dominantnima? Uvijek su agresivni, uvijek su prvi na lopti i ne daju ti sekunde prostora za razmišljanje. Tek što momčad dođe u posjed lopte i pokušava razmisliti što s njom, prođe sekunda i već se moraš braniti jer City napada. Svi se kreću kao jedan i to je nevjerojatno. Oni su pravi prototip nogometaša. Možda nisu visoki, ali su svi podjednake konstitucije. Snažni i brzi. Ubrzanje i tehnika je nevjerojatna.

Do dvoboja s Modrima Građani još igraju dvije utakmice. U utorak u Liga Kupu protiv Preston North Enda, a onda za vikend u uvertiri pred dolazak Dinama gostuju kod Evertona.

Linker
27. travanj 2024 14:04