AP
RESPEKTIRA HRVATSKU

Del Bosque: Bilić je sjajan trener, ali protiv Turske u Beču jako je pogriješio...

Mi želimo pobjedu, a siguran sam da i Hrvatska želi pobjedu. Vjerujem u poštenje, a priča o namještanju ne pomaže nogometu. Igrat će se poštena utakmica
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. lipanj 2012. 00:07

Izbornik Španjolske Vicente Del Bosque iznimno poštuje Hrvatsku, to je nekoliko puta ponovio na press konferenciji.

- Poštujem svaku momčad, pa kako ne bih tako dobru reprezentaciju kakva je Hrvatska. Nije je bilo na posljednjem SP-u u Južnoj Africi, ali igrala je dobro u kvalifikacijama, naročito u onoj odlučnoj utakmici protiv Turske, a Hrvati su bili dobri i protiv Italije. Moramo biti jako koncentrirani, inače smo u velikoj opasnosti - kazao je Del Bosque

Jasno da se izbornik Furije opet susreo s pitanjima o mogućem rezultatu 2:2 koji odgovara i Španjolskoj i Hrvatskoj. Makar su ga novinari pitali je li već umoran od takvih pitanja?

- Nisam umoran od takvih pitanja, razumijem situaciju. Mi se moramo braniti od takvih napada, a to ćemo napraviti poštenjem. Mi želimo pobjedu, a siguran sam da i Hrvatska želi pobjedu. Vjerujem u poštenje, a ova priča ne pomaže nogometu. Igrat će se poštena utakmica, duboko vjerujem u čisti nogomet.

Iskusni trener se očigledno jako dobro pripremio za Hrvatsku, kaže da je gledao mnoge snimke utakmica naše vrste. Sjeća se i one utakmice s Turskom u Beču, kad je Hrvatska u zadnjoj minuti dozvolila Turcima izjednačenje, a kasnije na jedanaesterce izgubila polufinale.

- Točno se sjećam kako su Hrvati zabili gol, pa onda kako su ga primili. Slaven Bilić je odličan trener, ali tada je pogriješio, morao se bolja braniti nakon što je Hrvatska zabila gol. Znam da to i on zna.... Hrvatska je zabila gol u 117. minuti, isto kao i Iniesta u finalu SP-a u Južnoj Africi.

Dobro, tu je Del Bosque malo pogriješio, Klasnić je zabio gol protiv Turaka u 119. minuti.

Linker
19. svibanj 2024 07:10