AP
PROBLEMI S KARTONIMA

Del Bosque poručuje: Nema kalkulacija, Hrvati će protiv nas sigurno ići na pobjedu!

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 16. lipanj 2012. 21:06

Španjolska će protiv Hrvatske vjerojatno početi isto kao protiv Iraca, s Torresom u špici, tvrde vodeći kolumnisti i insajderi, iako će polemike ostati.

- Mi igrači ne možemo protiv priča... Najvažnije je da ideja s brojem devet radi - kazala je nakon 4-0 s Irskom 'prava devetka' Crvene Furije Fernando Torres, koji je dobio i dvama pogocima opravdao prednost pred imenjakom Llorenteom, te Negredom.

- Postigli smo raznolike pogotke i velika je stvar za španjolsku reprezentaciju što ima toliko dobrih igrača i različitih opcija - dodao je Torres, sa 30 pogodaka u 95 nastupa treći na ljestvici strijelaca Furije svih vremena.

Španjolska je protiv Iraca imala čak 779 točnih dodavanja i ovisno o raznim statistikama, 25 do 28 udaraca na vrata.

- Imamo momčad od 23 igrača, svi su starteri u svojim klubovima (nije Albiol, op. p.). Fernando je samo jedna od opcija - smiruje strasti, ali i euforiju medija Vicente del Bosque i daje zamisliti na kojeg je Fernanda mislio, Torresa ili Llorentea kojem još nije dao ni minute. Prvi se, naime, mora paziti žutog kartona da ne otpadne za četvrtfinale.

Iako bi se španjolski sastav za Hrvatsku trebao znati, biti isti kao za Irsku, mediji ističu da četvorica igrača imaju po jednu javnu opomenu i protiv Hrvatske riskiraju drugu koja bi ih suspendirala za prvi krug nokaut-faze, gdje se po svemu čitajući već vide. Osim Torresa, vezist Xabi Alonso, te dvojac stražnjih bočnih, Arbeloa i Jordi Alba.

Prema popisu, Arbelou protiv Hrvatske može zamijeniti Juanfran, umjesto Xabija Alonsa mogao bi započeti također požutjeli Javi Martínez ili Fabregas, čak i Navas, pa da započne s klasičnim krilom koje bi šopalo loptama Torresa, Llorentea ili Negreda... Umjesto Arbeloe može ući Juanfran, koji je za razliku od njega baš desni bočni, dok za lijevog bočnog Jordija Albu nema zamjene u kadru, morali bi, dođe li do njegova izostanka, na lijevo Juanfran, Arbeloa ili čak Ramos ili igrati obranu s trojicom...

- Nećemo kalkulirati protiv Hrvatske, iako znamo da nam je bod dovoljan - tvrdi Del Bosque, ali neovisno o njemu i Pique, koji otkriva kako dišu igrači...

Španjolska će, kao i na prošlom SP-u, rasti kako turnir odmiče i ako je protiv Irske funkcionirala odlično, umorivši suparnika dodavanjima i dotukavši ga u zadnjih pola sata, što je i bio plan jer je ganjala gol-razliku, protiv Hrvata će željeti riješiti pitanje prolaska i ranije, pa se pas-igrom odmarati, odnosno čuvati snagu za sljedećeg suparnika...

- Igrat ćemo na pobjedu, kao i Hrvatska - poručio je doslovce Del Bosque na uporna pitanja o mogućem remiju od 2-2 ili više koji bi izbacio s turnira Talijane. Očito španjolski izbornik smatra da ni naša reprezentacija ne zna igrati na bod. I u pravu je! Zna i da pobjeda Hrvatske uz talijanski trobod znači ispadanje Španjolske i sigurno se neće kockati.

Linker
07. svibanj 2024 01:06