CROPIX
'DEVET GODINA SAM PROVEO TAMO'

DINAMOVO DIJETE NAKON NASTUPA PROTIV SVOJIH DINAMOVACA I - KUMA 'Dali smo sve od sebe, nismo se osramotili! Obuzele su me emocije, Šunjić mi je kum..'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. travanj 2019. 16:15

Marko Iharoš upisao je dosad tek tri nastupa za Slaven Belupo. Tri minute protiv Lokomotive te dva cijela susreta protiv Dinama, od kojih je posljednji bio prošlog petka u Koprivnici, u minimalnom porazu Farmaceuta. Prednost je ranije na desnoj bočnoj poziciji imao Marko Karamarko.

- Mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Parirali smo Dinamu koji nije igrao svoju prepoznatljivu igru. Imali su i dosta nabijenih lopti, a to je bio naš cilj, htjeli smo ih onemogućiti u razvijanju njihove igre. Da je bilo sreće, mogao je udarac Bongonguija krajem prvog poluvremena okrenuti stvari, no kasnije je Dinamo iskoristio i kaznio našu opuštenost. Ipak, svi smo se nakon utakmice mogli pogledati u oči, dali smo sve od sebe i nismo se osramotili - rekao je Iharoš, 22-godišnji desni bočni iz Bjelovara, koji je Slavenu pristupio u studenome prošle godine nakon što je sezonu prije sa Suduvom postao prvak Litve.

Utakmica s Modrima za njega je bila posebna, ipak je on Dinamovo dijete.

- Obuzele su me emocije, naravno u pozitivnom smislu, devet godina proveo sam tamo. Šunjić mi je kum, a igrao sam s dosta tih dečki koji su danas u prvoj momčadi, poput Olma i Mora, tako da sam uživao igrati protiv svojih prijatelja. Što se mene tiče, nisam još ulovio kontinuitet igara, a osim toga u Litvi sam igrao na lijevoj strani, sad sam se opet vratio na svoju uobičajenu desnu. No, mislim da sam protiv Dinama pružio solidnu partiju.

Farmaceuti još uvijek nisu osigurali prvoligaški status.

- Znali smo da neće biti lako, imali smo šanse olakšati si poziciju, ali propustili smo neke prilike, kao protiv Istre na domaćem terenu. Borit ćemo se do kraja. Igramo dobro, ali događaju nam se rupe u igri koje protivnici kažnjavaju. Unatoč svemu, siguran sam da ćemo ostati u ligi.

U nedjelju je na redu gostovanje kod Intera.

- To nam je jedna od najbitnijih utakmica, u kojoj idemo na pobjedu. Ne znam kakvi će oni biti nakon Kupa, možda će se izmoriti, ne vjerujem da će kalkulirati protiv Rijeke. Ne znam hoću li biti u sastavu, ali dat ću sve od sebe da to tako bude.

Rezultati by SofaScore

Linker
06. svibanj 2024 11:19