Dino Mikanović
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
BIVŠI HAJDUKOVAC BRILJIRA

DVAPUT IGRAČ MJESECA, IZABRAN U NAJBOLJU MOMČAD LIGE, ALI TEŠKO DA ĆE NATRAG NA POLJUD 'Spominjao se moj povratak, ali postoji jedan problem...'

DINO MIKANOVIĆ Bivši desni bek splitskog kluba već je tri sezone član danskog Aarhusa
Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 01. svibanj 2018. 15:37

Desni bek Dino Mikanović (23) u danskim medijima je nedavno dva puta zaredom uvršten u najbolju momčad mjeseca. Dva puta, u veljači i u ožujku, je negdašnji igrač Hajduka, koji je dio omladinskoga staža odradio u Osijeku, biran u idealnu momčad čitave danske lige, premda njegov Aarhus igra u jednoj od skupina za ostanak, no i iz te mini lige mogu do izlaska u Europu sljedeće sezone, što je glavni klupski cilj.

Šest klubova razigrava za prvaka, a dvije skupine po četiri kluba bore se za ostanak i jedno mjesto koje može donijeti majstoricu za Europsku ligu. Mikanovića, koji je već treću sezonu u dresu Aarhusa, dobili smo nakon poraza od Helsingora u kojemu je u prvom dijelu morao izaći zbog ozljede.

Borba za Europu

- Zadesio me peh, dobio sam udarac u petu, ali nakon obavljenih liječničničkih pregleda potvrđeno je da ću morati propustiti tek dvije utakmice koje ionako nisu posebno važne, jer smo već izborili doigravanje za Europu. Šteta, ozljeda se dogodila taman kada sam bio u najboljoj formi, idem gore-dolje čitavu utakmicu, nabacujem, jedino mi možda nedostaje koja asistencija više. Ali, drago mi je što me cijene ovdje.

Rakvere, 020715
 Prva utakmica 1. pretkola Europske lige:  JK Sillamae Kalev- HNK Hajduk ( 1:1 )   
Na fotografiji: Dino Mikanovic ( Hajduk ).
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX

Aarhus je trenutačno drugi u svojoj skupini iza Hobra, a u drugoj grupi su na vrhu Odense i Sonderjyske. Mikanovićeva momčad je osigurala jedno od prva dva mjesta te će se križati s drugom skupinom, a ukupni pobjednik tih duela će na četvrtoga iz lige za prvaka.

- Mislim da imamo dobre izglede za plasman dalje, uvjereni smo da možemo sigurno dalje. Vjerujem da smo najbolji po formi u posljednja tri-četiri mjeseca i mislim da ćemo proći ovaj donji dio, a onda bismo najvjerojatnije igrali s Kopenhagenom. Što se tiče dvoboja s njima, po tom pitanju sam također optimist. S njima smo igrali nedavno doma i doslovno smo ih zgazili, a izgubili smo utakmicu 0:1 iz prekida. Promašili smo previše prilika, nismo uspjeli dati gol.

U prvoj godini Mikanovićeva boravka sportski direktor Aarhusa bio je Jens Andersson, koji je istu dužnost svojevremeno obavljao u Hajduku. Nije Mikanović jedini Hrvat u danskoj ligi.

- Sa mnom u klubu je napadač Martin Pušić, koji je Hrvat, ali ima austrijsko državljanstvo. Bartolec je u Nordsjaellandu, a Delač je nedavno potpisao za Horsens. Ima nas.

Split, 290415.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 31. kola MAXtv Prve lige izmedju HNK Hajduk i NK Lokomotiva.
Na fotografiji: Dino Mikanovic (Hajduk) i Simon Sluga (Lokomotiva).
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX

Otkrio nam je Mikanović novost iz privatnoga života kada smo ga pitali kako mu je u Danskoj...

- Živim s djevojkom Marijom, lijepo nam je u Danskoj. Kad završi prvenstvo oženit ćemo se kada dođem doma u Novu Gradišku, oboje smo otamo.

Naravno da prati i Hajduk, koji je još i u igri za pobjednika Kupa, za koji će se boriti s Dinamom.

Posljednja prigoda

- Mislim da Hajduk može do trofeja, jer igra zaista dobro, mislim da bi mogli osvojiti Kup. Na jednu utakmicu je sve moguće - ističe.

Prošlo ljeto u prijelaznom roku se spominjao Mikanovićev povratak u Hajduk, ali se ipak nije dogodilo...

- Istina je da se spominjalo, ali je problem odšteta koja je dosta visoka. Evo, recimo, na zimu sam imao ponudu iz Belgije, a ovdje me nisu pustili da idem iako im je ponuđena svota od 800 tisuća eura. Nema teorije da me puste ispod tog iznosa. Ugovor mi traje još iduću sezonu i mislim da je Aarhusu na ljeto posljednja prigoda da me proda ukoliko misle nešto zaraditi - zaključio je Dino Mikanović.

Linker
10. svibanj 2024 05:28