Davor Pongračić/Ronald Goršić/CROPIX
LIHVARSKI UGOVOR

Eduardo: odlučan ‘Neka se Zdravko Mamić žali, ja sam spreman za bitku do kraja’

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 20. siječanj 2014. 00:57

Niz propuštenih poziva dočekalo je u petak nakon treninga Eduarda da Silvu...

U Abu Dhabi, gdje je na klupskim pripremama, obitelj i prijatelji javljali su mu da je vijest dana u domovini - dobio je presudu protiv Zdravka Mamića . Njegov je ugovor protuzakonit i lihvarski. Baš kakvim ga je on nazivao već dulje vrijeme, a što je sada sudski i potvrdio.

- Sretan sam i zadovoljan što je pravda pobijedila - kaže Dudu i naglašava da ne želi polemike, ali da je bio siguran kako će na kraju biti presuđeno u njegovu korist.

- Bilo mi je bitno dokazati da nisam lagao i da sam radio sve u skladu s propisima i zakonom. Nisam bio svjestan ugovora koji sam potpisao. Kada sam shvatio što piše u njemu, došlo mi je da se lupim u glavu - iskreno će hrvatski reprezentativac koji najavu žalbe Zdravka Mamića smatra potpuno legitimnim potezom.

- Neka se žali, ali ja sam spreman ići do samog kraja. Neka me cijeli taj proces košta i više od novca koji je sada predmet spora, ali nema predaje. Neću odustati, sigurno - jasno je poručio, ali i istaknuo kako nije razmišljao o tome da eventualnom privatnom tužbom traži povrat novca koji je dao Mamiću u prvim godinama ugovora.

- Ne radim sve ovo zbog novca, već zbog ponosa i principa. Znam da će nekima biti drago zbog ovakvog raspleta, kao što nekima neće. Ja sam odabrao svoj put - dodao je Eduardo.

Presuda bi mogla biti temelj da i drugi igrači sa sličnim ugovorima pokrenu tužbe protiv svojih pokrovitelja i menadžera s kojima imaju robovlasničke i lihvarske ugovore.

- Iskreno, ne znam ima li netko ovakav ugovor, ali bit će mi drago ako ova presuda bude primjer ostalima u borbi za njihova prava. Jer nitko na svijetu nema takve ugovore kao što su u Hrvatskoj. Sretan sam ako će moja presuda pomoći da se zatvore vrata takvim i sličnim stvarima u hrvatskom nogometu. Jedino mi je žao što Fifa nije pokrenula postupak protiv Mamića, ali je sudstvo u Hrvatskoj pokazalo kako se to radi - završio je Eduardo da Silva.

Linker
19. svibanj 2024 06:44