Alex Grimm/Bongarts/Getty Images
MORA NA NOVU OPERACIJU

TEŽAK UDARAC ZA SVJETSKE DOPRVAKE Jedan od domaćina Eura ostao bez kapetana u najgori mogući trenutak: 'Iznimno sam razočaran...'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. prosinac 2019. 18:26

Svjetski doprvaci Norvežani doživjeli su težak udarac uoči Europskog prvenstva koje će se u siječnju održati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Jedan od domaćina turnira ostao je bez svog kapetana i kružnog napadača Bjartea Myrhola, koji je proglašen najboljim rukometašem na toj poziciji u 2019. godini.

On je u studenome imao operaciju u predjelu abdomena, oporavak je išao prema planu, ali su se 23. prosinca problemi vratili. Proveo je dan u bolnici te će 2. siječnja morati na novu operaciju u Herningu.

- Želim momcima svu sreću na Europskom prvenstvu, siguran sam da će i bez mene sve biti dobro. Iznimno sam razočaran, ali također i vrlo sretan što ću riješiti svoj zdravstveni problem - rekao je 37-godišnji Myrhol, član danskog prvoligaša Skjerna.

Izbornik Christian Berge umjesto njega je u reprezentaciju pozvao Toma Katea Nikolaisena iz Kolstada.

Norveška će igrati u skupini u Trondheimu, suparnici su Bosna i Hercegovina (10. I.), Francuska (12. I.) i Portugal (14. I.).

Linker
28. travanj 2024 13:42