Jasir Asani u slavlju Albanaca protiv Poljske

 ADNAN BECI/AFP/PROFIMEDIA Adnan Beci/afp/profimedia
KVALIFIKACIJE ZA EURO

Albanci šokirali Poljake, drama u Podgorici, lagane pobjede Srba i Slovenaca, zabio i bivši napadač Hajduka

Pamtit će se od ove nedjelje i hat-trick Aleksandra Mitrovića te pobjeda Nizozemaca u Irskoj
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 10. rujan 2023. 22:57

Nakon poraza od Slovenije od 4:2 u četvrtak, Sjevernoj Irskoj se u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine vratio gorak osjećaj poraza nakon rezultata 1:0 protiv Kazahstana, što je peti uzastopni poraz u ovoj kvalifikacijskoj kampanji. Pogodak Maxima Samorodova u 27. minuti riješio je susret u Astani.

Golom Pierre-Emilea Højbjerga u 86. minuti Danska je pobijedila Finsku rezultatom 1:0 i napravila veliki korak prema plasmanu na kontinentalnu smotru. Danska je dominirala utakmicom, ali nije mogla probiti finsku obranu. Dok se nazirao kraj utakmice, Finska je ušla duboko u vlastiti kazneni prostor, dajući Højbjergu vremena i prostora na rubu šesnaesterca da pogodi snažnim niskim udarcem koji je svladao vratara Lukasa Hradeckog.

>>> GOLOVE S DVOBOJA DANSKA - FINSKA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Slovenija se u toj skupini H visokim slavljem rezultatom 0:4 u San Marinu izjednačila na vrhu s Danskom. Strijelci za goste bili su u četvrtoj minuti Žan Vipotnik, zatim u 16. bivši Hajdukov napadač Jan Mlakar. U drugom dijelu precizni su bili u Sandi Lovrić u 61., odnosno Žan Karničnik u 67. minuti.

Crna Gora u dramatičnom susretu pobijedila je Bugarsku 2:1. Domaćini su u Podgorici poveli golom Stefana Savića u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela. Zatim je Bugarska imala dvije velike prilike. U 59. minuti je zbog drugog žutog kartona isključen crnogorski branič Igor Vujačić, a iz najstrože kazne priliku za izjednačenje imao Kiril Despodov.

Međutim, njegov jedanaesterac sjajno je obranio Milan Mijatović. Ipak, Bugari su uspjeli izjednačiti preko Preslava Borukova u 79. minuti. Očekivalo se da do kraja iskoriste brojčanu nadmoć za preokret. Umjesto toga, Crna Gora je čudesno pobijedila golčinom u sudačkoj nadoknadi. Donijeli su je igrači koje je izbornik Miodrag Radulović uveo u drugom poluvremenu. Stefan Jovetić pogodio je na ubačaj Dritona Camaja za erupciju domaćih navijača.

>>> GOLOVE IZ PODGORICE POGLEDAJTE OVDJE <<<

Reprezentacija Srbije slavila je u gostima kod Litve 1:3. Rezultat je postavljen već nakon prvih 45 minuta. Junak susreta bio je Aleksandar Mitrović, napadač Al-Hilala postigao je "hat-trick". Prvo je zabio u 21., zatim u 32., te u 43. minuti susreta. Počasni pogodak za Litvu zabio je u 45. minuti Gytis Paulauskas.

>>> GOLOVE S UTAKMICE LITVA - SRBIJA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Moldavija je iskoristila grešku obrane Farskih otoka za njihov osmi bod u grupi E. Za gostujuću pobjedu pogodio je u 53. minuti Vadim Rata.

Albanija je za vrh svoje grupe E slavila protiv Poljske rezultatom 2:0 u Tirani. U 37. minuti za vodstvo zabio je Jasir Asani, da bi u 62. konačnih 2:0 postavio Mirlind Daku.

Grčka je očekivano u Ateni slavila s visokih 5:0 protiv Gibraltara. Za pobjedu domaćina zabijali su Dimitrios Pelkas, te po dva puta Konstantinos Mavropanos i Georgis Masouras. U toj grupi B Grci su se smjestili na trećem mjestu, između drugoplasirane Nizozemske i četvrte Irske. U njihovom međusobnom susretu u Dublinu slavili su jučer Nizozemci rezultatom 1:2. Poveli su domaći iz kaznenog udarca u petoj minute, da bi u 19. izjednačio Cody Gakpo. Za pobjedu gostiju zabio je u 56. minuti Wout Weighorst.

Linker
28. travanj 2024 16:20