Zlatko Dalić

 ANTE CIZMIC Cropix
RIJEČ IZBORNIKA

Dalić o neočekivanom junaku: ‘Neće opet braniti. Evo što nam je falilo, a pokazalo se i koliko je Luka velik‘

Govorio je i o ozljedi Martina Erlića, a smatra da reprezentativci nisu kalkulirali
Piše: SNObjavljeno: 24. ožujak 2024. 10:26

Hrvatska reprezentacija težim je putem stigla do finala pripremnog turnira, gdje ih u utorak čeka Egipat. Vatreni su odigrali 0:0 s Tunisom, penali su odlučivali finalista, a "neočekivanim junakom" pokazao se rezervni vratar Ivica Ivušić.

Zamjenik Dominika Livakovića prvom je obranom poništio početni promašaj Nikole Vlašića, a zatim nanizao još dvije i zagarantirao Hrvatskoj pred, vjeruje se, mnogo vatrenijom publikom, budući da će zaigrati s domaćinom turnira. Susret je prokomentirao izbornik Zlatko Dalić.

- Nismo bili brzi, falilo je utrčavanja u prazan prostor i dubinskih lopti. Penali su kvaliteta i lutrija, ovaj put smo dobili. Dečki nisu kalkulirali niti su se štedjeli, dali su sve od sebe i u prijateljskoj utakmici.

Stoper Martin Erlić izašao je iz igre u 59. minuti. Uhvatio se za preponu i zatražio zamjenu, umjesto njega nastupio je Duje Ćaleta-Car.

- Moramo biti zadovoljni jer smo u finalu, šteta je Erlićeva ozljeda. Osjetio je aduktor pa je na vrijeme izašao van, nadam se da nije velika ozljeda - kazao je Dalić.

image

Ivica Ivušić

Dppi Media/Alamy/Alamy/Profimedia

Bez obzira na sjajan Ivušićev podvig, čuvar hrvatskog gola bit će netko drugi.

- Odlučili smo dati šansu svim vratarima, u sljedećem će susretu braniti Kotarski i Labrović. Ivušić je obranio tri penala i odveo nas u finale i to je sjajno. Pokazao je da mogu računati na njega.

Luku Modrića pratile su ovacije s tribina na svaki dodir s loptom, završno je hrvatski izbornik prokomentirao i uzbuđenje publike u Kairu.

- To pokazuje koliko je Luka velik. Dođemo u Egipat i svi navijaju za njega - zaokružio je Dalić.

Linker
24. ožujak 2024 10:26