Ina Fassbender/afp/profimedia
TO BI BIO SPEKTAKL

Domaćin Eura sprema senzaciju, Nijemci krenuli u ‘nemoguću misiju‘: Iz mirovine povlače planetarnu zvijezdu?

Prije dvije godine oprostio se od nacionalne momčadi, zasad ne daje znakove povratka
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 12. prosinac 2023. 19:15

Sprema li Njemačka potpuno neočekivanu senzaciju uoči smotre na kojoj slovi za domaćina? Španjolski portal Relevo koji se - treba napomenuti - ponekad zna "zaigrati" s informacijama, tvrdi da Njemačka snažno želi vratiti Tonija Kroosa u reprezentaciju za nadolazeće Europsko prvenstvo.

Navodno se njemački predstavnici nisu direktno obratili veznjaku Real Madrida, no preko posrednika su pokušali "ispitati teren", s molbom da se Kroosu predstavi plan i program, a zatim će igrač donijeti konačnu odluku. Nadaju se da će domaći teren privući 33-godišnjeg suigrača Luke Modrića, koji se po mnogima prerano oprostio od Elfa.

image
Peter Schatz/alamy/alamy/profimedia

Kroos je završio reprezentativnu karijeru nakon neuspješnog podviga Njemačke na Europskom prvenstvu 2021. godine. Nisu uspjeli dalje od osmine finala, gdje ih je Engleska 2:0 pobjedom ispratila s Wembleya. Kroos je tada imao 31 godinu, a nadolazeće predstave u Real Madridu dokaz su da još nije "gotov". No, odlučio je posvetiti se isključivo klupskom nogometu.

- Igrao sam 106 puta za Njemačku i ovdje ću stati. Već sam neko vrijeme razmišljao o ovoj odluci i zaključio da će mi Euro 2021. biti posljednji turnir s reprezentacijom. Želim se u potpunosti usredotočiti na ciljeve s Real Madridom sljedećih nekoliko godina - poručio je tada veznjak.

Nijemci vjeruju da je Kroos idealan partner za Joshuu Kimmicha u veznom redu, jer bi Ilkay Gündogan tada mogao više igrati prema naprijed. Nadaju se da će ga motivirati pohod na trofej jedini trofej koji u karijeri nije osvojio. I Realov stoper Antonio Rüdiger kazao je ovog tjedna da bi želio vidjeti Kroosa u nacionalnom dresu.

- Takav igrač stvarno mora biti s nama. Svaki dan ispitujem ga hoće li nam se pridružiti, jako bih volio da opet zaigra za reprezentaciju. Međutim, to je njegova odluka - kazao je njemački branič za portal Berliner Zeitung.

Međutim, prijašnji navodi ukazuju na to da će plan Elfa biti "nemoguća misija". Kroos je potpuno posvećen Realu, prema pisanju Releva zasad nije pokazao želju za povratkom u nacionalni dres. Sretan je u Madridu, gdje planira živjeti i nakon profesionalne karijere.

Linker
06. svibanj 2024 08:15