SOPA IMAGES LIMITED/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
EUROCAST

VIDEO: Kako će Vatreni izgledati na otvaranju? ‘Da smo Talijani svi bi pričali o nogometnoj revoluciji‘

S prvim danom Europskog prvenstva krenulo je i prvo izdanje Eurocasta Sportskih novosti
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 14. lipanj 2024. 09:59

Počinje Europsko prvenstvo, počinje i Eurocast Sportskih novosti. Kao što je to bio slučaj s prošlom kontinentalnom nogometnom smotrom, ali i onom globalnom u Kataru, Sportske novosti su vam pripremile svakodnevne podcaste u kojima ćemo analizirati sve ono najzanimljivije što se događa u Njemačkoj.

Svakog dana u 10 sati, a u danima kada igra Hrvatska neposredno nakon utakmice Vatrenih, u studiju Hanza Medije nogometni će treneri, analitičari i novinari analizirati utakmice i pričati o svim zanimljivostima s Eura. U uvodnoj emisiji u gostima nam je bio trener Nikola Jurčević, a u studiju je i glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola. Njih dvojica su komentirala sve novosti koje dolaze iz tabora Vatrenih te najavili utakmicu otvaranja Eura, onu između Njemačke i Škotske.

- Jako je bitna ta prva utakmica, da bi se krenulo sa samopouzdanjem i nekom dobrom energijom. Ako prva utakmica ne prođe dobro, tu se već mijenja raspoloženje nacije, ali i unutar same ekipe. Čini mi se da je to kod nas puno bolje ili puno lakše nego u prijašnjim natjecanjima jer smo se natankali samopouzdanjem. Imamo iza sebe sjajne rezultate na SP-ima, medalju s Lige nacija... Tako da vjerujem da su naši igrači apsolutno spremni - kaže Jurčević pa nastavlja:

- Ta je utakmica donijela mir tjedan dana prije prvenstva. Da smo mi tu utakmicu izgubili, ovih šest dana bi se pričalo i analizirali tko bi trebao igrati, a tko ne. Bilo bi puno upitnika. Mislim da su i Dalić i stožer, možemo reći i cijela nacija, složni da je momčad koja je igrala protiv Portugala idealna momčad za sam start prvenstva. I to je dobra stvar.

Hrvatska je atipična momčad koja na krilima nema krila, još na nekim pozicijama nema jasno isprofilirane igrače, a Jurčević u svemu tome vidi prednost.

- Sve najjače reprezentacije su složene po nekom principu pozicija - imaš točno posložene igrače na određenim pozicijama za koje se traže određene karakteristike. mi imamo igrače koji nemaju takve osobine, atipični su - nisu posebno jaki ‘jedan na jedan‘, ne traže dubinu, pa nisu toliko opasni za čuvanje. S druge strane protivnici ne znaju na kojim će se pozicijama neki igrači nalaziti. Mi smo nezgodni i nepredvidivi upravo zbog toga. Vrlo je teško u nekoj analizi reći kako će se čuvati Majera ili Kramarića - rekao je Jurčević, a Šola je dodao:

- Da smo Talijani svi bi pričali o nogometnoj revoluciji.

Hrvatsku na prvoj utakmici čeka Španjolska koja leti na krilima Laminea Yamala, pravog čudog od igrača.

- Ne mogu se sjetiti je li ikad od kada pratim nogomet da je netko sa 16 godina bio nositelj igre nekog velikog kluba kao što je to Barcelona ili reprezentacije kao što je Španjolska. To je nemoguće. Messi nije bio blizu, ni Maradona - istaknuo je Šola.

Što smo još pričali u prvom izdanju Eurocasta pogledajte u cijeloj emisiji:

Linker
24. rujan 2024 03:00