Elena Covalenco/AFP/Profimedia
AUTSAJDER SKUPINE

Hrabre najave iz Albanije: ‘Možemo proći, ovo je plan kako ćemo se postaviti protiv Vatrenih i velesila‘

Predsjednik albanskog Saveza Armand Duka smatra kako na prvenstvu nema slabih niti lakih suparnika
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. prosinac 2023. 21:27

Albanski mediji pišu kako je njihova reprezentacija na ždrijebu Europskog prvenstva smještena u ‘paklenu skupinu‘, ali izbornik Sylvinho ističe kako je spreman za veliki izazov koji čeka njegovu momčad, a nikome unaprijed ne želi priznati da je bolji.

- U teškoj smo skupini. Suparnici su navikli igrati finala Europskog i Svjetskog prvenstva. Govorimo o jakim reprezentacijama kao što su Španjolska, Italija, Hrvatska. Moramo dokazati svoju snagu. Učinili smo to dosad protiv Češke i Poljske, dobro smo to napravili. Tako ćemo se postaviti i na Euru, u 90 minuta sve je moguće - ističe brazilski stručnjak.

Albanski su navijači žestoko proslavili plasman na završni turnir, a nema sumnje da će i u Njemačkoj u velikom broju pratiti svoje ljubimce na tribinama.

- Igrači su sretni što idu na Euro. Bio je to san, i to je san za sve nas. Shvaćamo da su protivnici jaki. Ipak, kada su u pitanju tri utakmice završne faze jednog Europskog prvenstva, ne možemo govoriti o favoritu. Izlazimo na teren igrati nogomet, raditi svoj posao. U 90 minuta svašta se može dogoditi - nada se Sylvinho.

Predsjednik Nogometnog saveza Albanije Armand Duka smatra kako na Euru nema slabih skupina niti lakih suparnika.

- Želim zahvaliti igračima, stožeru, izborniku i navijačima koji su doveli Albaniju na Europsko prvenstvo. Idemo uživati u ovom uspjehu i pripremati se za završni turnir na kojem ćemo pokušati dati sve od sebe. Nadam se i vjerujemo da ćemo proći skupinu, a ne znam tko se od preostalog trojca neće plasirati. Uvjeren sam da će nam nađi navijači biti velika podrška - izjavio je Duka.

Linker
25. travanj 2024 10:33