ANTE CIZMIC Cropix
ŽESTOKE KRITIKE

Srpski hit-trener opleo po legendi Vatrenih: ‘Meni je šok da se jedan igrač može toliko unazaditi‘

‘Njih 90 posto koji su igrali u Saudijskoj Arabiji, pa i reprezentativci Srbije, nisu više na razini na kojoj su bili‘
Piše: SNObjavljeno: 19. srpanj 2024. 19:44

Hrvatska na proteklom Europskom prvenstvu nije ostvarila željeni rezultat. Izabranici Zlatka Dalića ispali su u skupini, a jedan od onih koji kroz turnir nije bio na razini na koju nas je navikao je zasigurno Marcelo Brozović.

Brozovićevu slabiju formu mnogi pripisuju njegovom transferu u saudijski Al Nassr koji se dogodio prošlog ljeta. Smatra se da je Brozovićeva kvaliteta igre značajno pala nakon što je prošloga ljeta napustio Inter. Slično mišljenje dijeli i Feđa Dudić, uspješni trener srpskog Radničkog koji ga je prvi put u njegovoj povijesti uveo u Europu.

U intervjuu za Mozzartsport je izjavio sljedeće:

- Njih 90 posto koji su igrali u Saudijskoj Arabiji, pa i reprezentativci Srbije, nisu više na razini na kojoj su bili. Najfascinantniji mi je primjer Marcelo Brozović. Sjetite se finala Inter - Manchester City. Prije samo godinu dana u kakvom tempu je on odigrao tu utakmicu, a onda i par dana kasnije finale Lige nacija gdje su bili produžeci.

Meni je bilo nevjerojatno da igrač tijekom sedam dana može odigrati dvije takve utakmice u takvom tempu i onda ga sad vidim na Europskom prvenstvu iscijeđenog, ne može pratiti suparnike u veznoj liniji. Meni je šok da se jedan igrač za devet mjeseci može toliko unazaditi - rekao je Dudić.

Linker
05. rujan 2024 17:50