Patrola do gola

 DRAžEN ANTOLIć
BAĆA I EKIPA

Vatreni se bruse za Albaniju, a iza leđa im se pojavila ‘patrola‘: ‘Kad krenemo, gorit će nebo i zemlja‘

‘Vidjeli smo izbornika kako je na biciklu došao u kamp i rekao je da će biti sve u redu. Nema razloga da mu ne vjerujemo‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. lipanj 2024. 17:57

Dok su Zlatko Dalić i Vatreni tesali taktiku za Albaniju, što im se to događalo iza leđa? U kampu u Neuruppinu pojavila se navijačka Patrola do gola. Dario Baća i ekipa. Oni su navijači, ali ne samo to. Rade emisije s Eura koje emitira Sportska televizija, na kojoj je Baća direktor.

Kako se patrola probila u kamp bez akreditacija?

- Probijamo sve barijere – smijali su se dečki, njih osmorica i vozač u jednom kombiju.

Vatreni su vježbali napadačke akcije, izlazak iz presinga, obranu, a što se zbivalo na susjednom terenu? Patrola do gola nije badava dobila propusnicu za kamp. HNS im je dao posao da razvuku veliku zastavu koja je istaknuta na stadionu u Berlinu, ali je natopljena kišom pa ju je trebalo osušiti. HNS je sve snimao dronom. To je zastava na koji stoji poruka legendarnog Pauka:

- Kad krenemo gorit će nebo i zemlja.

Što je patrola otkrila u Berlinu?

- Da nemamo jednu kameru. Netko nam ju je ukrao na recepciji hotela. Sad ćemo mi maznuti nekom drugome – u šaljivom tonu o ozbiljnom događaju kazati će Žika šef organizacije i zaključio pomirljivo:

- To je sve dio ovakve avanture.

Što je patrola otkrila u kampu?

- Ne znam, pitaj Baću ja sam bio pijan – u svom će stilu Igrić.

Što je potrola otkrila na navijačkoj sceni?

- Nije bilo dobro. Kad pogledam unatrag bolje je čak bilo na terenu nego na tribinama. Kad usporediš s Ligom nacija ovo nije imalo nikakve veze. Velika je bila razlika u atmosferi - komentirali su Igrić i Pero.

I najvažnije, što je patrola otkrila po pitanju reprezentacije?

- Gledao sam igrače kako izlaze iz autobusa na trening. Svi spuštenih glava. Svi, čak i Vida. Ali vjerujemo da će u srijedu sve biti drugačije. Nema panike, nismo toliko loše igrali kao što govori rezulat - pričao nam je Pero, a iskusni Baća je kazao:

- Vidjeli smo izbornika kako je na biciklu došao u kamp i rekao je da će biti sve u redu. Nema razloga da mu ne vjerujemo, pa on je ipak izbornik.

Naravno, krenuli su ispitivati novinara kakvo je zaista stanje, iako će se prava istina vidjeti tek na travnjaku u srijedu.

- Uz naše smo do kraja, nadam se da će navijanje biti puno bolje, što će omogućiti, nadamo se i ekipi da se probudi - naglasio je Igrić.

Koji je konačan cilj patrole?

- Skupljano bodove, iz Berlina smo otišli praznih ruku, idemo u Hamburg po tri. Ili jedan. No, na kraju je bitno da prođemo da dalje.

HNS je kazao - kraj. Patrola je morala dalje, zastava je ostala na sušenju, posao su odradili.

- Žedan sam k‘o graba - jasan je putokaz dao Sale. Baš je sunce granulo, nismo ga se nagledali ovdje u Neuruppinu. Pivo je zvalo na druženje...

- Treba pobijediti samo šest utakmica u nizu i sve će biti kako želimo. Na Olimpijski se stadion vraćamo samo na finale jer nemamo sreće na njemu – ustvrdili su Pero i Igrić. Sjeli u kombi i - prvac nova stanica Patrole.

Linker
15. rujan 2024 09:07