DANIEL ROLAND/Afp
TKO ĆE VODITI ELF?

Isplivao neočekivani favorit za novog izbornika Njemačke, u anketama ga slijedi Nagelsmann

Jedan poraz bio je potreban da pukne veza koja se počela ‘ljuljati‘ još u Katru prošle godine
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 10. rujan 2023. 20:59

Nakon što je Njemačka ove subote u Wolfsburgu pretrpjela poraz od Japana (4:1) u prijateljskom ogledu, stvari su postale jasne. Hansi Flick izgubio je sav kredit kao izbornik reprezentacije.

Samo četiri pobjede u posljednjih 17 utakmica, a dodajmo tome i ispadanje u skupini na Svjetskom prvenstvu u Kataru prošle godine, bili su presudni i Njemački nogometni savez na čelu s predsjednikom Berndom Neuendorfom donio je odluku da smijene Flicka s ove pozicije. Opširnije na temu otkaza pisali smo OVDJE.

Europsko prvenstvo na kojemu je Njemačka domaćin je iza ugla, a Elf ne želi još jedan debakl. Pogotovo ne pred svojim navijačima.

U utorak ih očekuje susret s vice prvacima svijeta, Francuzima. Na klupi će sjediti Rudi Völler, Hannes Wolf i Sandro Wagner. Ali samo privremeno.

Sport Bild već je počeo pisati o eventualnim nasljednicima Hansija Flicka. Ime Jürgena Kloppa često se u Njemačkoj spominje kad dođe do ove teme. Međutim, 56-godišnji trener s Liverpoolom ima ugovor do ljeta 2026.

Ipak, bivši trener Bayerna Julian Nagelsmann (36) od ožujka je bez posla i nameće se kao jedan od favorita za poziciju izbornika. Pored njega, Bild je izdvojio Olivera Glasnera (49) koji se 2022. s Eintracht Frankfurtom okitio naslovom prvaka Europske lige. I on je kao i Nagelsmann trenutno slobodan na trenerskom tržištu.

Tu se još spominje bivši trener Borussije Dortmund i VfB Stuttgarta Matthias Sammer (56), koji u ovom trenutku vodi u anketi (Nagelsmann je drugi), kao i legendarni Nizozemac Louis van Gaal (72). Bild ne otpisuje ni opciju da Rudi Völler ponovno preuzme reprezentaciju s kojom je kao izbornik stigao do srebra na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji i Japanu 2002.

Linker
05. svibanj 2024 11:49