DENIS LOVROVIĆ/Afp
ČUVENI ‘DUO TENZIJA‘

Kao da mu crna mačka prelazi preko puta, ali pitanje je vremena kad će Mandžo pasti. Možda i Šuker...

Iako se u dvije utakmice pokazao kao najbolji diler kiropraktičara, nije iskoristio gol-šanse
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. rujan 2023. 22:17

Ivana Perišića neće gol. Iako se u dvije utakmice pokazao kao najbolji diler latvijskih i armenskih kiropraktičara jer doveo im je u ordinaciju pola jedne i druge reprezentacije, šanse za pogodak nije iskoristio. Otkako je u Kataru zatresao mrežu Japana izvrsnim udarcem glavom i dalje čekamo da skine Marija Mandžukić s drugog mjesta najboljih strijelaca Vatrenih svih vremena i sam zasjedne na tu poziciju jer sada su obojica na 33 pogotka.

image

Ivan Perišić

ANTE ČIZMIĆ/Cropix

Devet utakmica za nacionalnu vrstu nije bio strijelac, iako se u nekima baš trudio, kao na Poljudu s Walesom kad je imao specijalan motiv zabiti prvijenac na najdražem stadionu. U Erevanu se našao u nekoliko situacija, imao je zicer, ali kao da mu je crna mačka prešla preko puta.

Luka Modrić je lider ekipe i najveći hrvatski nogometaš svih vremena, međutim Perišić je drugi najvažniji motor Vatrenih i udarna napadačka igla. Osim toga i momčadski igrač koji će se podrediti kolektivu i na Final Fouru Lige nacija preuzeti ulogu braniča. Kako igra, koliko je moćan i angažiran, čudno je što u Tottenhamu nema bolji status jer ne vidimo da taj klub blista posljednjih sezona, a njega su koristili lani kao bočnog igrača.

image

Ivan Perišić

ANTE ČIZMIĆ/Cropix

Sa 34 godine pred njim su još mnoge sezone i velika natjecanje, samo je pitanje dana kad će pasti Mandžukić, a on možda čak pokuca na vrata Davora Šukera, najboljeg strijelca Vatrenih svih vremena sa 45 golova. Igrao je daleko više utakmica, ali nije špica i mnogo puta je imao zadatke iz drugog plana.

Čuveni Duo tenzija koji čini s Andrejom Kramarićem već nekoliko godina kad izostane koje dodavanje u šansi za gol, također ide na bolje i djeluje skladnije, kvalitetnije surađuju, iako Perišić, kako daje sve od sebe, tako voli i gestikulirati suigračima od kojih očekuje samo najbolje.

Linker
26. travanj 2024 09:19