ANTE CIZMIC Cropix
DRUŠTVENE MREŽE GORE

‘Napokon, kaznite ih sve!; To je odavno trebalo; Ta trojica su nebitni, gdje su službe, nađite nalogodavce!‘

‘Konačno to treba napraviti, oni štete Hrvatskoj, našoj reprezentaciji i svima nama u konačnici‘
Piše: SNObjavljeno: 15. rujan 2023. 21:19

Rijetko je koja ideja dočekana u sportskoj javnosti s takvim odobravanjem kao najava iz HNS-a da će trojicu navijača koji su na Rujevici bili s ustaškom zastavom, tužiti radi naknade eventualne šete. Sportske novosti danas su prve objavile odluku HNS-a da očekivanu kaznu UEFA-e plate oni koji su je i skrivili.

Očekuje se, naime da će HNS biti kažnjen novčano, ali i utakmicom bez gledatelja (protiv Turske na Opus Areni 12. lispatada), a ukupna šteta mogla bi dosegnuti čak 400.000 eura, o čemu više možete čitati OVDJE.

Ovakva najava iz HNS-a gotovo je jednoglasno prihvaćena na društvenim mrežama Sportskih novosti, a iz stotina komentara naših čitatelja jasno je kako je većini dosta neprihvatljivih egshibicija pojedinih navijača na utakmicama Vatrenih.

Prenosimo dio komenatrara naših čitatelja.


Možda je i vrijeme da se uključe tajne službe i dođu do nalogodavaca, ova trojica su špic igrači, apsolutno nebitni

Tako bi trebali i klubovi za sve nerede koje im rade "tzv navijači koji vole klub" Sve kazne I štete naplatiti!

Bravo! Nadam se da će to postati praksa za sve reprezentacije i klubove

Normalno. Ajmo tako i u svemu drugom i bit će nam lipši život.

Tako je, posljedice trebaju snositi oni koji čine takva djela!

Full podrška.. i klubovi trebaju uvest to pravilo.. pa da vidimo šta bi bilo

Konačno to treba napraviti, oni štete Hrvatskoj, našoj reprezentaciji i svima nama u konačnici, kazniti sve, smatram da bi to isto trebali napraviti i klubovi Nhl-a

Tako treba..i dozivotnu zabranu na stadione

To su trebali davno napraviti. Nadam se samo da se opet neće naći neki "zaštitnici" huliganstva i spriječiti drastično kažnjavanje koje je jedini izlaz.

Zašto se tako nešto ne radi i na političkoj odgovornosti

Treba jednom za uvijek tim siledžijama i provokatorima stati u kraj. Bez strogih kazni nema nista

Možda je i vrijeme da se uključe tajne službe i dođu do nalogodavaca, ova trojica su špic igrači, apsolutno nebitni

To su davno trebali napraviti, da svatko osobno odgovara za svoje greške, a ne da klubovi i reprezentacije plaćaju kazne. Kad bi ih par puta pošteno opalili po džepu, malo manje bi se junačili.

Potrebno je sve učiniti da nogometni stadioni budu mjesta obiteljskog uživanja u igri i nadmetanju, lijepim potezima, driblinzima, obranama, golovima.... a NE različitim, kojekakvim iživljavanjima. I sigurno su u pravu oni koji inzistiraju da na stadionima za vrijeme IGRE nema nasilja, politike, vrijeđanja...

Općinski sud u Rijeci donio presudu za trojicu izgrednika na Rujevici

Općinski sud u Rijeci obavijestio je Hrvatski nogometni savez kako je donesena presuda protiv dvojice okrivljenika za prekršaj na utakmici Europskih kvalifikacija između Hrvatske i Latvije.

"Općinski sud u Rijeci izrekao je prvookrivljenom D.C. novčanu kaznu u iznosu od 1.300 eura, a drugookrivljenom D.S. kaznu zatvora u trajanju od 20 dana. Također, obojici je određena i zaštitna mjera zabrane prisustvovanja na svim sportskim natjecanjima u kojima sudjeluje hrvatska nogometna reprezentacija na području RH s obvezom javljanja u policijsku postaju u trajanju od dvije godine, kao i na odlaske u inozemstvo na utakmice hrvatske reprezentacije uz obvezu predavanja putne isprave i javljanja u policijsku postaju, također u trajanju od dvije godine.

Nadalje, postupak prema trećoj uključenoj osobi traje, kao i kriminalističko istraživanje koje za cilj ima rasvijetliti sve okolnosti povezane s ovim događajem.

Hrvatski nogometni savez zahvaljuje nadležnim tijelima na brzom i konkretnom postupku te pozdravlja kažnjavanje osoba koje su nanijele štetu ugledu hrvatske države isticanjem zabranjenih simbola.

HNS ostaje odlučan u namjeri da poduzme sve daljnje pravne korake prema osobama koje su svojim namjernim i ciljanim protuzakonitim ponašanjem nanijele značajnu štetu hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

U informativne svrhe, Hrvatski nogometni savez objavljuje fotografiju koja dokazuje protupravno ponašanje i isticanje ustaške zastave, zabranjene zakonom Republike Hrvatske. Kao što je vidljivo, u gornjem lijevom kutu zastave nalazi se zabranjeni, ustaški simbol", stoji u priopćenju HNS-a

Linker
28. travanj 2024 12:12