Roy Keane

 NICK POTTS Afp
NOVI ČIN

Nema kraja nogometoj zavadi koja traje duže od dva desetljeća: ‘Možemo ući u ring za milijun funti i boriti se‘

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. studeni 2023. 15:29

Vjerojatno i iz osobnog iskustva znate da ne možete baš mirno spavati kad ste s nekim u sukobu, ili imate neko neriješeni problem. Ne znamo kako po tom pitanju stoje Jason McAteer i Roy Keane, no činjenica je da njihov problem postoji već dulje od 20 godina.

Naime, njih dvojica su se sukobili na utakmici Sunderlanda i Manchester Uniteda 2002. godine, kad je Keane laktom udario protivnika i potom zaradio crveni karton.

Možda bi cijela priča otišla u ropotarnicu povijesti da Keane nedavno nije izjavio kako je McAteer, inače njegov nesuđeni bivši suigrač iz irske reprezentacije, ‘zaslužio‘ njegov lakat.

Naime, Keane je napustio jedno okupljanje jer nije bio zadovoljan uvjetima u kampu, organizacijom putovanja i hranom. Objasnio je kasnije kako nije žalio zbog odlaska jer ‘nije imao poštovanja‘ prema menadžeru Micku McCarthyju koji je ‘bio u krevetu s irskim medijima‘.

McAteer je u svojoj objavi na društvenoj mreži X Keanea nazvao ‘klaunom‘ te mu je poručio da je dosadan, a u televizijskoj emisiji je pojasnio što se događalo tog dana.

- Znao sam koje gumbe trebam pritisnuti tog dana. Moja bitka protiv Roya Keanea, jednog od najvećih igrača, bila je da mu uđem u glavu. I znao sam da mu mogu ući u glavu. Svijet ga je vidio kako me udara laktom. Reći da on to nije učinio, nije u redu, ali reći da sam ja to zaslužio... To je sol na ranu – kazao je McAteer.

Potom je izazvao Roya Keanea da uđe u boksački ring s njim i prekine njihovu dugogodišnju svađu.

- Možemo ući u ring za milijun funti i boriti se – rekao je McAteer.

Bit će zanimljivo čuti Keaneov odgovor...

Linker
06. svibanj 2024 05:43