PATRIK STOLLARZ Afp
S FURIJOM OSVOJIO SVE

Španjolski reprezentativac uoči finala: ‘Pogledam taj gol barem svakih pet dana i uvijek se naježim‘

‘Svaki put kad odem na YouTube, upišem u tražilicu baš taj pogodak‘
Piše: SNObjavljeno: 13. srpanj 2024. 23:19

38-godišnji Jesús Navas jedini je nogometaš u povijesti koji je osvojio svjetsko prvenstvo, europsko prvenstvo i Ligu nacija. Svaki put kad ga zovu u reprezentaciju za neko veliko natjecanje, on uvijek dođe do finala, a ni ovo Europsko prvenstvo nije drugačije. Uoči nedjeljnog finala protiv Engleske dao je intervju za Radio Marcu.

“Biti ovdje je san”, stalno to ponavlja i prenosi na mlađe igrače. "Uživamo u nogometu koji igramo. Moramo nastaviti ovim putem i u finalu kako bismo mogli ostvariti cilj."

image
MAURICE VAN STEEN/AFP/PROFIMEDIA Maurice Van Steen/afp/profimedia

Uvijek je bio primjer kako se treba odnositi prema reprezentaciji. Nakon polufinalne pobjede protiv Francuske pustio je i pokoju suzu. "Trud koji sam uložio, odricanje da dođem ovdje... Nitko mi ništa nije poklonio. Moja obitelj sve zna. Igram s ozljedom četiri-pet godina i znam da mi se bliži kraj karijere. Bliži se i bit će teško završiti je, ali sam uzbuđen. Znam da je kraj blizu zbog te ozljede kuka, međutim ja živim nogomet punim plućima," izjavio je.

image
MIGUEL MEDINA Afp

Španjolski branič jedini je aktivni reprezentativac iz one momčadi koja je osvojila Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine. U finalu su pobijedili Nizozemsku pogotkom Andrésa Inieste u 116. minuti.

"Svaki nogometaš želi osvojiti svjetsko prvenstvo. Ušao sam u igru u 60. minuti, a zatim odigrao i produžetke. Mislim da taj Iniestin gol pogledam barem svakih pet dana. Svaki put kad odem na YouTube, upišem u tražilicu baš taj gol. Uvijek se naježim kad ga vidim. Bio je nešto zaista jedinstveno."

Linker
01. rujan 2024 18:35