ALBERTO GARDIN/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
PRETJERALI U SLAVLJU

Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv Španjolaca, evo za što optužuju kapetana i najboljeg igrača Eura

Protagonisti i Španjolski nogometni savez imaju dva tjedna za prigovor kako bi izbjegli potencijalne kazne
Piše: SNObjavljeno: 23. srpanj 2024. 19:59

Kao i što se očekivalo, Uefa je otvorila disciplinski postupak protiv španjolskih reprezentativaca, Rodrija i Morate, zbog neprimjerenih pjesama tijekom proslave naslova europskog prvaka u Madridu.

Konkretno, kapetan Furije i najbolji igrač smotre u Njemačkoj svojatali su Gibraltar, koji je inače dio prekomorskog teritorija Ujedinjenog Kraljevstva, i poveli skandiranje tisuća ljudi na trgu Cibeles.

image
ALBERTO GARDIN/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Rodri i Morata optuženi su za sljedeće radnje; kršenje osnovnih standarda pristojnog ponašanja, korištenje sportskih događaja za nesportske radnje, te diskreditiranje nogometa kao sporta, poglavito Uefe.

Protagonisti i Španjolski nogometni savez imaju dva tjedna za prigovor kako bi izbjegli potencijalne kazne. Spomenimo da je tijekom Eura turski stoper Demirel dobio dvije utakmice suspenzije zbog političkih poruka, isto vjerojatno čeka i Španjolce.

image
JAVIER SORIANO Afp

Uefa je u posljednje vrijeme rigorozna po pitanju ovakvog ponašanja tako da ne bi bilo čudno da Rodri i Morata propuste rujanske okršaje u Ligi nacija.

Linker
19. kolovoz 2024 14:11