KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
DVOJBENA ODLUKA

VIDEO: Je li sudac koji je osuđen zbog namještanja utakmica pogurao Engleze? Procijenite sami...

Felix Zwayer dodijelio je dvojbeni kazneni udarac kojim su Englezi stigli do izjednačenja
Piše: SNObjavljeno: 10. srpanj 2024. 21:50

Tek 11 minuta trajalo je vodstvo Nizozemske nad Engleskom u drugoj polufinalnoj utakmici Eura u Njemačkoj, sjajan pogodak Simonsa iz 7. minute anuliran je Kaneovim preciznim udarcem s bijele točke u 18.

No kako je došlo do spomenutog penala, e to je već priča sama za sebe. Uostalom, zato smo joj i posvetili nekoliko "crtica".

Kapetan Engleske puca iz voleja, Dumfries ulazi u blok, lopta odlazi visoko iznad vrata, osuđeni njemački sudac Felix Zwayer šuti, ali nakon krikova engleskog kapetana javlja se VAR soba i poziva glavnog arbitra da dođe pregledati situacije. Nedugo potom Zwayer trči nazad na travnjak i pokazuje na bijelu točku...

image
KENZO TRIBOUILLARD Afp

image
KENZO TRIBOUILLARD Afp

image
ODD ANDERSEN Afp

>>SNIMKU POGLEDAJTE OVDJE<<

Kako? Zašto? Felix Zwayer, kao i mi svi pred malim ekranima, vidio je na usporenoj snimci da je Kane već opalio loptu dok je došlo do kontakta između njega i nizozemskog braniča, da je nemoguće da Dumfries povuče nogu, da je sporna situacija bliža prekršaju za Nizozemsku negoli penalu za Englesku. Ali je svejedno odlučio dodijeliti penal za Tri lava jer, eto, valjda je svima u cilju da u finalu gledamo Španjolsku i Englesku, a ne tamo neke Nizozemce.

Komentatori na društvenim mrežama uglavnom se slažu s našom tezom, čak je i jedan engleski TV komentator ustvrdio da to nije "ni p od penala", ali da ga nije briga... A i na kraju krajeva, bitno je samo mišljenje glavnog suca. Koji je, očito, odlučio pogurati Engleze...

Linker
10. srpanj 2024 21:51