Igranje rukom Sake

 SCREENSHOT
SPORNI TRENUTAK

VIDEO Saka igrao rukom prije dosuđenog jedanaesterca Engleza: ‘Zašto VAR to nije gledao?‘

Prema novim pravilima, kad se lopta odbije od tijela u ruku, to nije kažnjivo
Piše: SNObjavljeno: 11. srpanj 2024. 00:18

U nedjeljnom finalu Europskog prvenstva, u Berlinu, igrat će nogometaši Engleske i Španjolske, nakon što su Englezi u Dortmundu svladali Nizozemsku rezultatom 2:1.

Iako je ključan trenutak utakmice bio kada je Watkins u sudačkoj nadoknadi zabio za 2:1 i pobjedu Tri lava, ovaj susret obilježio je kazneni udarac za Engleze koji, prema svemu sudeći, to nije trebao biti, a o čemu više možete pročitati OVDJE.

Naknadno se pojavila nova snimka koja je izazvala nove komentare i sudačke analize. Naime, netom prije prekršaja za kazneni udarac, Bukayo Saka igrao je rukom, točnije, lopta mu se odbila od tijela u ruku.

VIDEO IGRANJA RUKOM SAKE POGLEDAJTE OVDJE

Prema novim pravilima, kad se lopta odbije od tijela u ruku, to nije kažnjivo, no bez obzira na to, nizozemski, pa i španjolski mediji, jutros naveliko problematiziraju i tu situaciju te pišu da je generalni dojam da je Engleska u finale prošla uz pomoć sudaca.

Bivši sudac Jonas Eriksson, koji je dijelio pravdu na Svjetskom prvenstvu 2014. te sudio finale Europske lige 2016., također tvrdi da je penal za Englesku zbog Sakinog igranja rukom trebao biti poništen.

- Iznenađen sam da VAR uopće nije gledao tu situaciju. Prema pravilima, bilo je to jasno igranje rukom Sake, i nije smjelo biti jedanaesterca na Kaneu - izjavio je 50-godišnji Eriksson.

Linker
11. srpanj 2024 11:17