Ivan Perišić i Alexander Nübel

 ANKE WAELISCHMILLER/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp
OSTAO ZATEČEN

Isplanirao safari u Tanzaniji, a onda mu stigao poziv za Euro: ‘Sa zadovoljstvom ću ga otkazati‘

Nije mogao računati na minute pored Neuera pa je ljetos otišao na trogodišnju posudbu u Stuttgart
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 16. svibanj 2024. 23:50

Njemački izbornik Julian Nagelsmann poremetio je planove Alexandera Nubela (27) tako što ga je pozvao na Euro!? Naime, vratar Stuttgarta nije očekivao kako će se za njega naći mjesto u reprezentaciji pa je isplanirao odmor. Međutim, umjesto odlaska u Afriku na safari ostat će ovog ljeta u domovini. Ostao je Nubel zatečen izbornikovim pozivom, a čitava situacija postala je simpatična.

image
THOMAS KIENZLE Afp

- Bila je to vrlo iznenađujuća vijest za mene. Već sam isplanirao odmor, ali ću ga s velikim zadovoljstvom otkazati. Htio sam ići u Tanzaniju, na safari, ali to će doći na red iduće godine. Puno mi znači što ću biti tamo. Veselim se upoznavanju svih i upijanju atmosfere. Jednostavno se želim dobro zabaviti i doživjeti sjajno ljeto - rekao je presretni Nubel koji će u reprezentaciji čuvati leđa Manuelu Neueru i Marc-Andre Ter Stegenu između kojih se Nagelsmann mora odlučiti tko će biti "jedinica" na Europskom prvenstvu.

Nubel je, inače, pod ugovorom s Bayernom, no kako nije mogao računati na minute pored Neuera ljetos je otišao na trogodišnju posudbu u Stuttgart nakon što je prethodno dvije sezone proveo u Monacu. Za reprezentaciju još nije upisao niti jedan nastup.

image

Lovro Majer i Alexander Nübel

FEDERICO PESTELLINI/PANORAMIC/PROFIMEDIA Federico Pestellini/panoramic/profimedia

Njemački izbornik objavio je danas popis s imenima 27 igrača koji će se pripremati za Euro, a među njima su Toni Kroos i kapetan İlkay Gündoğan, ali ne i Mats Hummels i Leon Goretzka.

- Dugo sam razgovarao s Hummelsom i s Goretzkom. Jako su razočarani jer nisu na popisu. Pokušao sam im objasniti zašto nisu tu, razumljivo je da su tužni - kazao je Julian Nagelsmann.

Linker
22. rujan 2024 11:14