Luka Modrić i Riccardo Calafiori

 GABRIEL BOUYS Afp
VELIKI POSAO NA POMOLU

Bacio je Hrvatsku u očaj i zaradio transfer karijere? U igri skoro dupla veća cifra od njegove vrijednosti

Mogao bi zarađivati četiri milijuna eura po sezoni i potpisati na pet godina
Piše: SNObjavljeno: 06. srpanj 2024. 13:22

Igrala se 120. minuta utakmice, Jamal Musiala sjurio se u kontru, a Dani Carvajal primijetio da bi mogla uslijediti opasna akcija Nijemaca dok njegova Španjolska drži 2:1 na semaforu. Branič Reala nije dvojio, čitavim tijelom bacio se na Musialu, svjestan da će zaraditi drugi žuti karton i propustiti polufinale Europskog prvenstva, ali i da se prekršaj jednostavno morao dogoditi.

Nije li upravo to potez kakav smo trebali očekivati i od Vatrenih? Imali smo 1:0 nad Talijanima i ulaznicu za nokaut turnira u rukama, a onda se Riccardo Calafiori poput metka sjurio na našu polovicu, osvojio mnogo prostora i pronašao Zaccagnija, ostatak priče znamo. Da je netko samo zaustavio taj impozantni braničev trk, ili da je netko zaustavio Portugalce u onoj kontri iz 2016., pa čak i po cijenu crvenog kartona kako je to učinio Carvajal...

image

Riccardo Calafiori

CHRISTOPHE SIMON Afp

Ovako, Zaccagni je eliminirao Hrvatsku u osmoj minuti nadoknade, a Calafiori, koji je i ranije bio na radaru brojnih top klubova, učvrstio svoje mjesto na tržištu kao jedan od najpoželjnijih igrača ljetnog prijelaznog roka. Ovaj 22-godišnji defenzivac upravo je pred transferom karijere, Arsenal je opasno "zagrizao" i već je dogovorio osobne uvjete s Calafioirijem. Pređe li u London, Talijan će zarađivati oko četiri milijuna eura po sezoni i potpisati petogodišnji ugovor.

Papiri su već spremni, Calafiori bi žarko želio preseliti na Emirates, no Arsenal još uvijek mora riješiti određena pitanja s Bolognom, između ostalog i ono o odšteti. Fabrizio Romano navodi da bi londonski klub mogao platiti čak 50 milijuna eura za Calafiorija, gotovo dvostruko više od njegove vrijednosti na Transfermarktu (30 milijuna eura).

Arsenal ima naviku "odrješivanja kese" za braniče. Prošlog ljeta platili su Justina Timbera 45 milijuna eura, ranije je Oleksandr Zinčenko stigao za 35, Ben White za čak 58,5... Calafiori bi mogao biti sljedeći "kapitalac" u obrani Mikela Artete, koji i u nadolazećoj sezoni gleda prema vrhu, nadajući se da bi mu se napokon mogli ispuniti snovi o premierligaškom naslovu. Calafiori je, pak, u suradnji sa Zaccagnijem, naše već uništio...

Linker
06. srpanj 2024 13:39