DAMIR KRAJAČ/Cropix
PRESICA IZBORNIKA

Dalić otkrio koji igrači će u budućnosti biti nositelji i komentirao riječki dvojac: ‘Oni moraju bolje‘

"Nadam se da ćemo protiv Portugala imati jasnu sliku za utakmicu protiv Španjolske"
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 03. lipanj 2024. 23:17

Bila je to ugodna večer, dobro ozračje i sigurna 3:0 pobjeda nad Sjevernom Makedonijom. Zlatko Dalić je podvukao...

- Čestitam prvo Kovačiću na 100. nastupu, velika je to stvar iako je Kova još mlad i može puno toga dati i odigrati. Ono što smo htjeli to smo i dobili, promijenili smo sve igrače i nitko se nije ozlijedio. Dobro smo ušli u utakmicu, no možemo mi i moramo bolje, pogotovo u fazi obrane. Bili smo predaleko, bili smo premalo agresivni, fali nam toga, ali to je i razumljivo. Odradili smo šest treninga, to su bili mali koridori, polako se prebacujemo na veće stvari. Sve u svemu smo zadovoljni, bio je i lijep ambijent, a čestitam i Makedoniji na fer i korektnoj igri. Nama slijedi daljnji rad, imamo dosta toga za napraviti, a slijedi nam novi, jači izazov s Portugalom.

Sastav za prvu utakmicu na Euru?

- Većina toga nam je poznata, no ove će nam utakmice neke stvari potvrditi ili promijeniti. Nemamo velikih dilema, momci rade dobro, svaki trening je dobar i nadam se da ćemo protiv Portugala imati jasnu sliku za utakmicu protiv Španjolske. Bit će to drugačiji način i stil u odnosu na Albaniju.

Igra Pašalića i Pjace, riječkih ljubimaca na Rujevici?

- Drago mi je da su oba dobro odigrala, jedan je namjestio gol, drugi ga je zabio, ali oni moraju bolje, ja od njih očekujem puno, puno bolje i kvalitetnije igre nego što su to bile zadnja dva mjeseca u Rijeci. Oni su igrači velikog potencijala, imali su i sjajnih utakmica, danas su radili ono što mi od njih i očekujemo i to moraju ponavljati.

image

Marko Pjaca

DAMIR ŠKOMRLJ Cropix

Je li ova utakmica riješila dvojbe na desnoj strani?

- Vi sigurno ciljate na Lovru Majera, koji je odigrao jako dobro, bio je rastrčan, imao puno dobrih paseva, sigurnost u igri... Počeo je na desnom krilu, nakon toga smo ga prebacili u sredinu. Imamo mi slatkih briga na toj desnoj strani, imamo tu i Kramarića i Marca i Marija Pašalića, no sad je Lovro pokazao zaista sjajnu partiju. Sjajna forma, trka, nije se uopće vidjelo da nije u zadnje vrijeme igrao u klubu. Zaista je bio dominantan.

Baturina i Sučić su sigurno dva igrača koji će u budućnosti biti nositelji hrvatske reprezentacije

Igra Perišića, njegovo fizičko stanje?

- Ivan je jako dobar na treningu, čak i više nego što smo očekivali. Utakmica nije bila na njegovom nivou, onako kako on to zna i može, no to je i logično. Prva mu je utakmica s nama nakon dužeg vremena, vjerujem da će već protiv Portugala to biti puno kvalitetnije, bolje. Pokazao je da s pravom možemo računati na njega, mi ga čekamo, on će to i biti i svakim danom se veselimo njegovom napretku. Igrao je koliko je bilo potrebno, nije bilo veće potrebe, a mislim da se vraća u svoju formu.

Baturina na zadnjem veznom?

- Baturina je u Dinamu pokazao da može biti glavni igrač i nositelj igre, ciljano smo ga htjeli staviti na poziciju zadnjeg veznog, uz Kovačića, da on malo više tu pokaže svoju defenzivu, da se polako navikava na to jer i to mora odigrati. On i Sučić su sigurno dva igrača koji će u budućnosti biti nositelji hrvatske reprezentacije. Kad jednog dana senatori odu, bit će sigurno nositelji igre desetak godina. Njih dvojica su s pravom nasljednici ove zlatne generacije.

Linker
03. lipanj 2024 23:19