Zlatko Dalić

 ANTE CIZMIC Cropix
TKO JE OVDJE LUD?

Izbornik Vatrenih se očito grdo zamjerio Englezima: Nevjerojatno kako na Otoku vide Zlatka Dalića

GiveMeSport objavio je listu najboljih svjetskih izbornika, Dalić zauzima tek 13. mjesto
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 11. lipanj 2024. 19:46

Engleski Givemesport na svome popisu najboljih svjetskih prilično je podcijenio Zlatka Dalića. Istina, uvrstili su ga među 15 najboljih izbornika, ali pozicionirali su ga prilično nisko, na 13. mjesto svoje liste. Izbornici su rangirani na temelju odličja kojeg su osvojili, trenutnog učinka njihovih reprezentacija i nasljeđa unutar međunarodnog nogometa.

Svjetsko srebro i bronca koje je Dalić osvojio očito za autora nemaju tu "težinu" pa su ispred hrvatskog izbornika, uz ipak očekivano svjetske prvake Didiera Deschampsa i Lionela Scalonija, još i Julian Nagelsmann, Luciano Spalletti, Roberto Martinez, Gareth Southgate, Domenico Tedesco, Ronald Koeman, Luis de la Fuente, Walid Regragui, Aliou Cisse i Marcelo Bielsa.

Većina njih nije ostvarila baš nikakav značajan uspjeh u reprezentativnom nogometu. Primjerice izbornik Portugala Roberto Martinez u čitavoj je karijeri osvojio samo FA kup s Wiganom, a izbornik Belgije Domenico Tedesco osvojio je tek njemački kup s Leipzigom.

image
ANTE CIZMIC Cropix

"Glavna figura iza hrvatskog najboljeg turnirskog plasmana u povijesti bio je Zlatko Dalić - čovjek koji je vodio 84 utakmice uz prosječni učinak od 1,89 boda. Na sadašnjoj je dužnosti od 2017. i odgovoran je za dolazak svoje momčadi u finale Svjetskog prvenstva 2018. i osvajanje trećeg mjesta u Kataru 2022..Iako Hrvatska možda nije osvojila ništa za vrijeme njegovog vremena na klupi, Dalić ih je od autsajdera pretvorio u dosljednog "dark horsa" na svakom turniru na kojem su sudjelovali pod njegovim vodstvom. Iako je imao velike koristi od zlatne ere talenta, koja uključuje legendu Real Madrida Luku Modrića, rad ovog 57-godišnjaka ne može se podcijeniti", navodi se u tekstu.

image

GiveMeSport objavio listu najboljih svjetskih izbornika

GIVEMESPORT/SCREENSHOT

Linker
11. lipanj 2024 19:46