ANTE CIZMIC Cropix
EUROCAST

‘Je li taj dečko uopće na Euru? Zaboravili smo ga... A s ovakvim Modrićem nemamo što tražiti protiv Italije‘

U novom izdanju Eurocasta u gostima su nam bili Ivan Božić i Davorin Olivari
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 20. lipanj 2024. 10:38

Kako Hrvatska treba izgledati na utakmici protiv Italije? Što Zlatko Dalić treba promijeniti u momčadi nakon remija protiv Albanije i činjenice da Vatreni nisu izgledali dobro u prve dvije utakmice na Europskom prvenstvu u Njemačkoj?

To su glavna pitanja na koja smo tražili odgovore u novom izdanju Eurocasta u kojem su nam u goste došli nogometni trener Ivan Božić te dugogodišnji novinar Sportskih novosti Davorin Olivari.

U studiju Hanza Medije još jednom smo analizirali sve ono što smo vidjeli na utakmici protiv Albanije, ali i druge stvari s Eura - od drugih utakmica igranih jučer do najava današnjih dvoboja.

Sad kad smo prespavali, je li lakše?

- Sigurno da nije. Igrali smo katastrofa i stvarno smo sretni što smo otišli s rezultatom 1:0 na poluvrijeme - započeo je Božić.

Vezni red je izgubio moć koju je imao ovih godina...

- Sigurno da je. Brozović je otišao u Arabiju, ovo mu je prebrz nogomet i nije u pravoj formi za Euro. U veznom redu jedino Kovačić pokušava nešto - nastavlja Božić.

- Nije mi jasno zašto je Dalić "kemijao" sa sastavom. Stanišić je odigrao dobru utakmicu, a onda je ispao iz sastava - uključio se Olivari.

- Perišić igra od prve minute na lijevom boku, a vidimo da nije spreman. Nije prošao niti jednog igrača 1 na 1, bilo bi logičnije da je Gvardiol ostao na beku. Ima tu toliko čudnih stvari koje je radio Dalić - nastavlja novinar SN.

Treba li Brozović krenuti od prve minute protiv Italije?

- Apsolutno ne! U ove dvije utakmice pokazao je da nije u formi, a utječe i na Modrića i Kovačića. S ovakvim Modrićem nemamo što tražiti protiv Italije - govori Olivari.

- Sve je na izborniku. Napravi igru za Italiju, nemoj robovati imenima - kazao je Olivari, a Božić se uključio:

- U prijateljskim utakmicama smo trebali vidjeti ove probleme, Dalić je trebao biti mangup i reći Brozoviću da sjedne na klupu.

Gvardiol - stoper ili lijevi bek?

- Lijevi bek! Neka Erlić igra uz Šutala. Očekivali smo Erlića, a nema ga na mapi. Šutalo je također totalno van forme. Obrana je bila krater, najveći na svijetu.

- Kod nas nema bacanja na glavu. Vidiš one Albance, ide im bijes iz očiju. Arber Hoxha nas je uništio kada je ušao - kaže Olivari.

- Bez HNL-a, dobrog Dinama i Hajduka, ne možemo! - kaže Božić.

- Bojim se da hrvatski nogomet ne postane kao hrvatski rukomet i hrvatska košarka - nastavio je trener, a Olivari se ubacio:

- Imaš mlade igrače, ali bi dugoročno mogli imati velikih problema Petar Sučić bi dobro došao reprezentaciji.

- Je li Luka Ivanušec uopće ovdje, na Euru? Nitko ga ne spominje, zaboravili smo ga, zašto on ne igra? Ima igru 1 na 1, može proći igrača, ali nema ga, mislio sam da je otišao kući - kaže Olivari.

- Nas nikada ne treba otpisati, samo treba promijeniti krvnu sliku, dati infuziju ovoj momčadi - govori Olivari.

Startna postava?

- Na golu je Livaković. Stanišić, Šutalo, Erlić, Gvardiol... Neka igra Luka Sučić od prve minute!

Za koga navijamo večeras?

- Ja bih da Italija pobijedi. Ako pobijede, osigurali su prolaz, protiv nas mogu odmarati momčad - kaže Olivari.

Malo o utakmici Španjolska-Italija...

- U Italiji se zna tko što radi, a za Španjolce bih volio da igraju kao protiv nas. Poznati su po visokom presingu i da su jaki na loptu, bit će ovo sudar stilova nogometa. Mala prednost Španjolskoj - kaže Božić.

Linker
20. lipanj 2024 12:57