Dalić na treningu s igračima

 DAMIR ŠKOMRLJ Cropix
SUDAR S MAKEDONCIMA

Kako bi Hrvatska trebala izgledati na Rujevici? Nema četvorice Vatrenih, Dalić ima važan test za Perišića

Jasno je da Dalićev sastav niti sheme igre u Rijeci neće puno otkriti o postavi za Španjolsku
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. lipanj 2024. 10:19

Hrvatska samo jednom nije bila ne Europskom prvenstvu i to nam ga je uzela - Makedonija. Nije se dogodilo izravno jer na kraju je odlučivao dvoboj s tadašnjom SR Jugoslavijom koji je u Zagrebu okončan 2:2, ali kad Vatreni ne bi odigrali samo 1:1 u Skopju 1999. godine, igrali bi na Euru 2000. Iako je Hrvatska kasnije bitno popravila statistiku s njima, ostaje činjenica da su na nas uvijek "napaljeni" i da protiv njih nismo odigrali niti jednu laku niti uvjerljivu utakmicu.

Generalka će biti u subotu u Portugalu, ali Sjeverna Makedonija ovog je trenutka idealan test Vatrenima nakon završetka klupske sezone i tjedan dana priprema. Izbornik želi vidjeti na djelu igrače koji se kandidiraju za minutažu, a plešu po rubu rostera. Njima je to šansa da ga natjeraju kako bi ih zaokružio i za planove u Njemačkoj. Pritom ćemo vidjeti i kako će u reprezentativnom okruženju reagirati Ivan Perišić prvi put nakon teške ozljede križnog ligamenta desnog koljena.

Sjeverna Makedonija je pomladila ekipu, u njoj nema više niti HNL legendi Arijana Ademija i Stefana Ristovskog, ali treba je ozbiljno shvatiti kako bi s Rujevice bile odaslane pozitivne vibracije.

POTENCIJALNI SASTAVI ZA RUJEVICU:

image
SN

U osam međusobnih utakmica Vatreni su dobili pet, no uvijek sa smo jednim pogotkom razlike, a bila su i dva neodlučena ishoda te jedna pobjeda Makedonaca i to 2:0 i Skopju 2007. godine, tada za nas nebitna jer već nakon prvog poluvremena doznali smo da imao sigurno mjesto na Euru.

Kako je Zlatko Dalić najavio da će u Portugalu vidjeti pravu krvnu sliku Vatrenih, nakon čega će u Njemačkoj brusiti taktiku i popravljati nedostatke, jasno je da sastav niti sheme igre u Rijeci neće puno otkriti o postavi za Španjolsku u Berlinu. Opet, dat će neke naznake, pogotovo u obrambenom napadačkom dijelu.

Kakvo god vrijeme bilo, koliko je god utakmica pripremnog karaktera, Vatreni u svakom nastupu imaju obvezu odgovorno pristupiti i pošteno odraditi posao. To je najmanje što navijači pred Euro očekuju od njih. Danas moraju izboriti pljesak za ugodan ispraćaj.

Linker
03. lipanj 2024 10:19