Luka Modrić

 INA FASSBENDER Afp
KAPETANE, POVEDI NAS

Kralju Luki Modriću VI sad ostaje još samo jedna stvar, a dolazak u Maksimir bila je nemoguća misija

Kraljevi su ostali kraljevi, a hrvatski reprezentativac ušao je u legendu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. lipanj 2024. 12:45

Kraljevi su ostali kraljevi. A među njima je jedan poseban kralj, onaj hrvatski, Luka Modrić VI. Kapetan hrvatske reprezentacije u subotu je na Wembleyju u pobjedi Real Madrida nad Borussijom iz Dortmunda osvojio svoju šestu Ligu prvaka. I tako je ušao u legendu, šest naslova prvaka Starog kontinenta imaju još samo petorica nogometaša u povijesti, svi su iz Reala, negdašnji as Francisco Gento, te Dani Carvajal, Nacho i Toni Kroos, s tim da je Nijemac jedan trofej osvojio s Bayernom.

Nije to sve, Modrić je postao Realov besmrtnik jer je u Londonu uzeo ukupno 26. trofej s Kraljevskim klubom (6 Liga prvaka, 5 klupskih Svjetskih prvenstava, 5 Španjolskih superkupova, 4 naslova prvaka Španjolske, 4 Europska superkupa, 2 Španjolska Kupa), tu je izjednačen s Nachom. Postao je i najstariji igrač ikada koji je zaigrao za Real u finalu Lige prvaka. Luka je kralj svih kraljeva...

Nastavlja u Realu

Kako je to sjajno vidjeti, svi u hrvatskom nogometu mogu biti ponosni na njegov lik i djelo. I ne samo u hrvatskom nogometu, nema naša država previše velikih i slavnih ljudi otkako je postala samostalna. Subota je bila zaista poseban dan za našeg nogometnog kralja. Osim što se upisao u povijest, što je ušao u legendu, saznali smo i još nešto što je za njega itekako važno...

- Siguran sam da će Modrić nastaviti igrati još jednu sezonu u Realu, u to nitko ne sumnja. Jako smo zadovoljni što možemo nastaviti, jer je on jedna od velikih legendi koje ima ovaj klub, a ima ih mnogo - kazao je nakon velike pobjede predsjednik Reala Florentino Perez.

image

Luka Modrić

INA FASSBENDER Afp

Svakako veseli što ćemo Luku Modrića gledati još jednu sezonu u Realu, na najvećoj mogućoj sceni. Znamo da neće imati onoliko minuta na terenu koliko bi svi koji vole njegovu nogometnu genijalnost željeli, možda će na mnogim utakmicama ulaziti u završnicama, kao što je to bilo na Wembleyju, ali isto tako znamo da ćemo se i dalje moći diviti nogometnom kralju. Bez obzira koliko igrao. Kao što znamo da će i dalje moći ponuditi magiju, da će i dalje biti jedan od onih koji mogu odlučiti svaku utakmicu Reala, najvećeg kluba u povijesti nogometa. Da, i dalje ćemo uživati u njegovoj ‘vanjskoj’ nakon koje će lopte plesati najvećim europskim terenima, njegovim felšama, rolanjima, potezima zbog kojih dobiva ovacije s tribina bilo kojeg stadiona na Globusu.

Bit ćemo sretni što smo živjeli u njegovo nogometno doba.

- Stalno se govori ‘njegove godine, njegove godine, njegove godine...’ I više mi je muka od toga. Osjećam se jako dobro, fizički i mentalno. Neka drugi misle i govore što god žele, ja sam sretan sa sobom. Još uvijek sam na vrhunskoj razini.

Nešto posebno

To je kazao Modrić nakon finala. I dobro je rekao, to se moglo zorno vidjeti u svim utakmicama u kojima je dobivao priliku kod Carla Ancelottija. U njegovom slučaju stvarno vrijedi ona ‘godine su samo broj’.

- To što smo Nacho i ja osvojili najviše trofeja u najvećem klubu na svijetu jest posebno. Ponosan sam i zahvalan na ovome što sam doživio. Sretan sam i zadovoljan što smo još jednom ispisali povijest. Čudesno je ovo što radimo. Bilo je ovo teško finale. U prvom poluvremenu nismo igrali dobro. Borussia je imala više prilika i bila je bolja. Patili smo, ali smo znali da ćemo imati svoje prilike. Zaigrali smo zatim bolje i na kraju pobijedili - dodao je Modrić nakon londonskog finala.
Osvrnuo se i na kolegu koji je, za razliku od njega, završio karijeru u Realu, a nakon Europskog prvenstva se i povlači z nogometa.

image

Luka Modrić

ADRIAN DENNIS Afp

- Kroos je odigrao dobro, a meni je drago zbog njega. Završio je karijeru u klubu na najbolji mogući način. Čestitam mu i zahvaljujem na svemu što je napravio za klub.

Rekao je Luka nešto i o budućnosti....

- Potrebno je nastaviti tako jer je ovo Real Madrid. Još nismo niti završili sa slavljem osvajanja Lige prvaka, a već nas pitaju o budućim titulama. Ali navikli smo, uvijek želimo više, a zato i jesmo uspješniji od drugih.

Modriću je nakon osvajanja Lige prvaka stigla i jedna posebna čestitka iz Zagreba. Ona Dinamova...

- Čestitamo Luki Modriću na 6. osvojenom trofeju Lige prvaka! Ponosni smo na to što je tvoja igračka karijera započela u plavom dresu, a sve što si učinio nakon odlaska iz Zagreba je na ponos cijele nacije! Duboki naklon, Maestro!

Dinamova čestitka

Tako je pisalo u čestitki iz Maksimirske 128. I da, ponekad kao da se zaboravi da je ZG-klub bio taj u kojem je Modrić počeo graditi veličanstvenu nogometnu karijeru. Zaboravi se da je s Modrima osvojio isto toliko trofeja koje je uzeo s Realom u Ligi prvaka. Šest ih je osvojio s maksimirskim društvom, tri naslova prvaka Hrvatske, dva Kupa i jedan Superkup. Postojala je ogromna želja Dinama da ga se ovog ljeta vrati doma, sjećate se one kampanje ‘imalo bi smisla’...

Znali smo da će to biti nemoguća misija, da mu je želja ostati u Kraljevskom klubu, želja koja se poklopila s Realovom. I koja se u konačnici ostvarila.

Sad je pred Modrićem novi izazov, Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Kapetan sada, nakon još jedne osvojene Lige prvaka, ima itekakav motiv s Vatrenima nastaviti i njihov čudesni put. Jer momčadi u kojima igra Modrić su jednostavno osuđene na čuda, na podvige. Drugo mjesto u Rusiji, treće u Kataru, srebro u Ligi nacija... Nastavite niz. Naravno, to je onda nadolazeći Euro. Koji bi po svemu sudeći mogao biti Modrićev oproštaj od nacionalne vrste i velikih natjecanja.

Ako bude tako, neka to bude u velikom stilu, s još jednim velebnim uspjehom Vatrenih. Neka kapetan povede Dalićevu vrstu prema najvećem uspjehu na kontinentalnim natjecanjima. A dobro znamo što bi to bilo, zar ne?

Linker
04. lipanj 2024 12:46